14 Οκτ. 2019

Πολιτική και σεξ

Ο πρωθυπουργός-γκόμενος

Υπάρχουν 4 δυνατοί λόγοι από τους οποίος θα μπορούσε να αποδεικνύεται ότι η περίφημη ατάκα με τον Μητσοτάκη ως γκόμενο ήταν προϊόν πολιτικής συσκευασίας:

1. Ότι υπήρχε γενικευμένη αγαμία τότε (θυμίζω κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ) και οι επικοινωνιολόγοι-σανολόγοι του σημερινού πρωθυπουργού σκέφτηκαν να δώσουν στους πολίτες ένα κίνητρο αισθητικής αναβάθμισης της μέσης ελληνικής ματιάς στην πολιτική.

2. Ότι πράγματι είναι γκόμενος και ο χείμαρρος αναγνώρισης αυτής της ιδιότητας του από τον γυναικείο πληθυσμό απλώς αξιοποιήθηκε για τη μετάδοση της αλήθειας στους πολίτες, ως εγγενούς χαρακτηριστικού του εν αναμονή πρωθυπουργού.

3. Ότι εκείνος είναι τόσο καλός οικογενειάρχης, που παρ’ ό,τι είναι γκόμενος και αυτό δεν κρύβεται, ανθίσταται και υπερασπίζεται τις αρχές του (προάσπιση της παραταξιακής ιδεολογίας συγκεκριμένα στο ιστορικό τρίπτυχο, Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια).

4. Ότι μετά τη χιλιοστή-διακοσιοστή-εικοστή-τρίτη φορά που είχε ζητήσει εκλογές χωρίς να το καταφέρει, δεν άντεξε ο άνθρωπος και ξεχύθηκε ασυγκράτητος στους δρόμους για να ικανοποιήσει τις φυσικές ανάγκες του, με συνέπεια το τρυφερό ενσταντανέ που όλοι ζήσαμε. Και οι επιτελείς του απλώς εκμεταλλεύτηκαν τη στιγμή ώστε να μας προϊδεάσουν για το τί μας περίμενε, αν κέρδιζε τις εκλογές –όπως και έγινε.   

Η πολιτική επιστήμη, ασφαλώς θα ασχοληθεί εμπεριστατωμένα με την υπόθεση, αφού οι εξελίξεις φέρνουν το θύμα του γκόμενου ξανά στο προσκήνιο, ως ηρωίδα μιας απολύτως άκαυλης στιγμής, όπου το μίσος περίσσεψε. (Και ως γνωστόν, όπου κυριαρχεί το μίσος, το σεξ δεν μπορεί να εμφιλοχωρήσει, ει μη μόνον ως βιασμός).

Σε κάθε περίπτωση και αναμένοντας την πολιτική επιστήμη να δώσει τις απαντήσεις της, εμείς οι γαμούμενοι οφείλουμε υπομονή και κατανόηση!

Ο πραγματικός γκόμενος (ως αντικείμενο γνήσιου θαυμασμού) οφείλει να μην επιτρέπει στους θαυμαστές του να μπερδεύουν το ερωτικό στοιχείο με το πολιτικό. Κι έτσι έκανε ο σημερινός πρωθυπουργός-γκόμενος! Απέπεμψε το θύμα της γκομενικής του γοητείας με το σαφές πολιτικό μήνυμα: Μη μπερδεύεις, καλή μου, το ότι με γουστάρεις, με την ψευδαίσθηση ότι επειδή σε μάγεψα θα έκανα τα στραβά μάτια σε μια πολιτική διαφωνία μας. Ως σωστός γκόμενος ξεκαθάρισε αστραπιαία ότι εάν άφηνε την πολιτική άποψη να εισβάλλει στο γκομενικό ζήτημα, το πούρο ερωτικό στοιχείο θα δεχόταν ένα πλήγμα.

Δεν γνωρίζω πόσο θα κρατήσει ακόμη αυτή η θελκτική αντρίλα ως κίνητρο πολιτικής. Κατά έναν παράδοξο τρόπο, μάλιστα, από πείρα γνωρίζω ότι ένας πρωθυπουργός-γκόμενος όσο περισσότερο παρατείνεται η διακυβέρνηση υπό τις οδηγίες του, τόσο περισσότερο ξεσηκώνεται γκομενικά. Τόσος λόγος άλλωστε έχει γίνει για τη σχέση της εξουσίας με τη λίμπιντο.       

Γνωρίζω, όμως, -κι εγώ ως απλός γαμούμενος (=απλός πολίτης)- ότι πολύ νωρίς αυτό το σεξ θα πρέπει να ανανεωθεί για να μακροημερεύσει. Κάτι που όλοι ευχόμαστε, όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις. Ποιος, άλλωστε, θα απευχόταν μια αυτο-ανανεούμενη γκομενική υποδομή στις πολιτικές διαδικασίες;

Για να εμβολιαστεί, λοιπόν, με νέες ορμές ο πρωθυπουργός (συγγνώμη, ο γκόμενος μας) είτε θα πρέπει να εμπλουτιστεί ο κατάλογος των θυμάτων της γοητείας του με νέα πρόσωπα, είτε θα πρέπει να δείξουμε κατανόηση. Αν δεν αντέχουμε και η υπομονή μας εξαντλήθηκε, ας θυσιαστούν κάποιες κυρίες στην ανάγκη!               

 

 

 

Τελευταία σχόλια

11.09 | 11:45

Αυτονόητα πράγματα που τόσο απλά και κατανοητά παρουσιάζονται. Ελπίζω κάποια στιγμή η πλειονότητα των Ελλήνων να το κατανοήσει.

08.05 | 07:46

Εξαιρετικό.

23.01 | 09:13

Mου αρεσε η αναλυση σου Χριστο

30.11 | 15:57

Ενδιαφέρουσα προσέγγιση στηριγμένη σε πραγματικά γεγονότα

Κοινοποίηση σελίδας