14 Αυγ. 2022

Το ποινικό στοιχείο κυριαρχεί στην υπόθεση των παρακολουθήσεων

Ώρα για Ειδικό Δικαστήριο

Για να τα ξεκαθαρίζουμε νωρίς-νωρίς: Παρακολουθήσεις εκλεγμένων εκπροσώπων του ελληνικού λαού και δημοσιογράφων από κρατικές υπηρεσίες δεν είναι νοητό και φυσικά ούτε και ανεκτό να προσεγγίζονται με όρους δήθεν νομιμότητας ή νομότυπου, διότι η ίδια η πράξη της παρακολούθησης αποτελεί δημοκρατική εκτροπή.

Μόνη εξαίρεση του παραπάνω απαράβατου δημοκρατικού κανόνα αν παρακολουθήθηκαν ως πράκτορες εχθρικής χώρας.

Επομένως, όταν ο πρωθυπουργός και άμεσος προιστάμενος των κρατικών υπηρεσιών που πραγματοποίησαν την παρακολούθηση δηλώνει ευθέως ότι οι παρακολουθήσεις έγιναν "νόμιμα" η κατηγορία ότι οι παρακολουθηθέντες είναι πράκτορες εχθρικής χώρας είναι δεδομένη και επικυρωμένη με τον πιο επίσημο τρόπο: τα πρωθυπουργικά χείλη!

Δεν έχω καταλάβει αν στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έχουν πλήρως κατανοήσει το παραπάνω, ούτε αν έχουν συναίσθηση του ότι εδώ δεν υπάρχει περιθώριο συζήτησης περι πολιτικών ευθυνών (που άλλωστε εδώ είναι πασίδηλες), αλλά μόνο ποινικών ευθυνών για πράξεις που έλαβαν χώρα από συγκεκριμένη κυβέρνηση-καθεστώς.

Δεν έχω ακόμη γνώμη για το εάν εν προκειμένω γεννάται και θέμα με το ενδεχόμενο συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης, διότι φυσικά ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν τα έκανε μόνος του ολ' αυτά.

Σύμφωνα με ορισμένους νομικούς συνομιλητές μου, αυτό είναι μια πιθανότητα που ήδη εξετάζεται. Και μάλιστα, όπως μου εξήγησαν οι ίδιοι συνομιλητές μου, άγει σε ευθύ διαχωρισμό της ποινικής πτυχής από την πολιτική! Διότι η πολιτική πτυχή εκκαθαρίζεται μόνο με εκλογές, ενώ η ποινική κινείται ανεξάρτητα και για την κατά το Σύνταγμα προβλεπόμενη άδεια για τη διερεύνηση των τυχόν ποινικών ευθυνών και άσκησης διώξεων κατά πολιτικών προσώπων και του πρωθυπουργού, αρκεί να δοθεί η έγκριση της Βουλής προς τούτο. Επομένως, εδώ δεν υπάρχει δίοδος διαφυγής του Κυρ. Μητσοτάκη και των συν αυτώ με την υπεκφυγή των "πολιτικών ευθυνών". Αρκεί η αντιπολίτευση να θέσει το ζήτημα στη Βουλή με τον επιβεβλημένο τρόπο.

Και για να το κλείσουμε μια ακόμη σημείωση: Φυσικά, εξ αρχής θα πρόκειται για πολιτική δίωξη! Δίωξη από κόμματα και παρατάξεις που προασπίζονται το δημοκρατικό πολίτευμα από πράξεις και παραλείψεις επίδοξων ανατροπέων του.

Κάτι τελευταίο αλλά καθόλου έσχατο: Στο σημερινό ζήτημα των παρακολουθήσεων δεν ισχύει το γνωστό "έναν πολιτικό αντίπαλο δεν τον στέλνεις φυλακή, αλλά τον στέλνεις σπίτι του"! Εδώ οφείλεις να τον στείλεις φυλακή ως στοιχειώδη πολιτική ανταπόκριση της αντιπολίτευσης στην υποχρέωσή της να προασπίζεται το δημοκρατικό πολίτευμα. Όπως ακριβώς έπραξε ο αείμνηστος Ντεγιάννης, που ως εκπρόσωπος της δικαιοσύνης της οργανωμένης δημοκρατικής πολιτείας, έστειλε τους πραξικοπηματίες στη φυλακή.

(Από μια ανάρτησή μου στο facebook: https://tinyurl.com/45ffnc7w)

Τελευταία σχόλια

11.09 | 11:45

Αυτονόητα πράγματα που τόσο απλά και κατανοητά παρουσιάζονται. Ελπίζω κάποια στιγμή η πλειονότητα των Ελλήνων να το κατανοήσει.

08.05 | 07:46

Εξαιρετικό.

23.01 | 09:13

Mου αρεσε η αναλυση σου Χριστο

30.11 | 15:57

Ενδιαφέρουσα προσέγγιση στηριγμένη σε πραγματικά γεγονότα

Κοινοποίηση σελίδας