17 Απρ. 2022

Το σύμβολο της σημερινής καταστροφής της Ελλαδας

2 χεράκια αμήχανα σταυρωμένα…

Η εικόνα:

- Η οικονομία μας διέρχεται θλιβερή περίοδο, με τα δημοσιονομικά στοιχεία να μαρτυρούν χειρότερη εικόνα, ακόμη και από την πιο σκοτεινή περίοδο της μνημονιακής δεσποτείας. Τα χρέος ασυγκράτητο, οι οίκοι αξιολόγησης φλερτάρουν με την επιλογή υποβάθμισης της ελληνικής οικονομίας (αντί της αναβάθμισής της) και ο ασυγκράτητος πληθωρισμός ήδη εξαναγκάζει την κυβέρνηση σε αναθεώρηση των στοιχείων του κρατικού προϋπολογισμού, που η ίδια πριν μερικούς μήνες ενέκρινε.  

Το εισόδημα των νοικοκυριών καταρρέει, ενώ τη χαριστική βολή δίνουν οι αστρονομικές αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και του φυσικού αερίου.

Για επενδύσεις ούτε λόγος, ενώ ανιχνεύονται σοβαρές ενδείξεις αναζωπύρωσης της ανεργίας.

Την ίδια ώρα, ανακοινώνονται με κυβερνητική απόφαση αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα και, παράλληλα, δεν λαμβάνεται το παραμικρό μέτρο θωράκισης του εισοδήματος των νοικοκυριών και -αντιθέτως- επιδοτήσεις σε δημόσιο χρήμα προς ιδιωτικές εταιρείες εξαγγέλλονται ανερυθρίαστα. Και σαν να μην έφταναν όλ’ αυτά, η κυβέρνηση που αδυνατεί εδώ και περισσότερο από ένα μήνα να νομοθετήσει ό,τιδήποτε (δηλαδή απλά δεν ασκεί πια πολιτική), τα παιδία παίζει με κολπάκια τεχνητής μείωσης της ανεργίας με στατιστικά μέσα.       

Και το «κερασάκι στην τούρτα» είναι ότι ο ανόητος Ρέγκλινγκ τολμά μέσα αυτή τη γενικευμένη οικονομική καταστροφή να ανοίγει ξανά θέμα «πρωτογενούς πλεονάσματος», με την κυβέρνηση αντί να κηρύσσει το πρόσωπο αυτό ρητά και κατηγορηματικά persona non grata για την Ελλάδα, να σιωπά ευσχήμως!       

- Η πανδημία σκοτώνει χιλάδες συμπολίτες μας, με το κάθε νέο κύμα εξάπλωσής της να επιδεινώνεται η εικόνα για τη χώρα σε διεθνές επίπεδο, σε σύγκριση με το προηγούμενο κύμα.

Την ίδια στιγμή, η κορυφαία κυβερνητική ανευθυνότητα επαναλαμβάνεται για 3η συνεχόμενη χρονιά, με την εγκληματική απόφαση κατάργησης σε λίγες μέρες οποιουδήποτε μέτρου προστασίας κατά του κορονοϊού, …για τα μάτια του τουρισμού. Έγκλημα εν ψυχρώ και εκ προμελέτης

- Οι δημοκρατικοί θεσμοί διέρχονται γενικευμένη κρίση, από τους ξυλοδαρμούς πολιτών μέσα στα σπίτια τους από αστυνομικούς ή ακόμη και μέρα μεσημέρι μέσα σε πλατείες όπου βολτάρουν ανυποψίαστοι πολίτες.

Παραλληλα, η δικαιοσύνη γνωρίζει την πρωτοφανή απώλεια της εμπιστοσύνης των πολιτών, με σκανδαλωδέστατες υποθέσεις δυνητικής διαφθοράς υπουργών να «τίθενται στο αρχείο» προσβάλλοντας κατάφωρα τη νοημοσύνη της κοινής γνώμης. Δημοσιογράφοι διώκονται κατά πλήρη παραβίαση της εισαγγελικής και δικαιακής λογικής, ενώ ακόμη και η υπόθεση δολοφονίας δημοσιογράφου παραμένει ανεξιχνίαστη πολύ καιρό μετά το φονικό.

Τεράστιες υποθέσεις σκανδάλων με πολιτική σκιά και διεθνή διάσταση, στην Ελλάδα μεταμφιέζονται με κυβερνητικές μεθοδεύσεις σε σκευωρίες, και ακόμη και όταν νέα στοιχεία που επιβεβαιώνουν τη βασιμότητα του ίδιου μεγάλου σκανδάλου αποκαλύπτονται μέσα σε εισαγγελικά γραφεία, η δικαιοσύνη όχι μόνο υπνώττει ηχηρά, αλλά και κάνει ό,τι μπορεί για να πέσουν οι αποκαλύψεις στο κενό και να υποβαθμιστούν, παρότι καθ’ όλα αξιοποιήσιμο αποδεικτικό υλικό για την καθ’ αυτό υπόθεση του σκανδάλου.

Την ίδια ώρα, κορυφαίοι εισαγγελικοί λειτουργοί που πρωτοστάτησαν στην διερεύνηση του σκανδάλου και έφεραν στο φως όλη την πολιτική και μη πολιτική βρωμιά της διαφθοράς στον χώρο του φαρμάκου με αντικείμενο την υφαρπαγή δημόσιου χρήματος και μάλιστα σε περίοδο όπου η Ελλάδα βίωνε την πρωτοφανή δημοσιονομική πίεση των ευρωπαίων δανειστών με προνομιακό θύμα τα νοικοκυριά,  διώκονται και διασύρονται, αντί να βοηθηθούν στο έργο τους όπως συμβαίνει σε κάθε ευνομούμενη δημοκρατία.  

Ακόμη, μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος δέχονται ανοιχτές απειλές από υπουργούς σε μια πρωτοφανή σε παγκόσμια κλίμακα για χώρες του δυτικού δημοκρατικού μοντέλου εκδήλωση καθεστωτισμού, που απορρρέει από τη συνολική εικόνα του σημερινού κυβερνητικού σχήματος.

Η κατάσταση για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα είναι τόσο κακή, ώστε ακόμη και τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενεργοποιούνται με σκοπό την ανατροπή του αντιδημοκρατικού μηχανισμού που δρα και επικαθορίζει τις αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης. Και την ίδια ώρα, η χώρα διασύρεται ηχηρότατα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο από τις αναφορές ελλήνων εισαγγελικών λειτουργών, που από φορείς αποκάλυψης του μεγάλου σκανδάλου της Novartis σήμερα έχουν πια τεθεί με σαφείς πολιτικο-δικαστικές μεθοδεύσεις υπό διωγμόν ως δήθεν σκευωροί.   

- Τέλος, η διεθνής εικόνα της χώρας δέχεται αλλεπάλληλα πλήγματα κατά της αξιοπιστίας της και βαθμιαία μεταπίπτει σε κατάσταση κράτους-μέλους της ΕΕ, χώρας παρία και έσχατο ουραγό της ευρωπαϊκής πολυεθνικής οντότητας. Μια χώρα, που όντας μέχρι πριν ελάχιστα μόλις χρόνια χώρα με καίριο θετικό λόγο στα Βαλκάνια, την ανατολική Μεσόγειο και  την Ευρώπη, σήμερα κατρακυλάει σε μια ιδιότυπη χώρα, άτυπο μέρος των χωρών της Βαλτικής και του Βιζεγκράντ, δηλαδή γίνεται μέρος του πιο προβληματικού και καθυστερημένου τμήματος της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.                 

Και, δυστυχώς, η κατρακύλα αυτή ήδη αθροίζει σοβαρή ζημία σε βάρος των ύψιστων κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, μεταξύ άλλων σε βάρος των ερευνητικών και εκμεταλλευτικών δικαιωμάτων μας στις θαλάσσιες ζώνες της ανατολικής Μεσογείου προς όφελος της Τουρκίας.

Η καταστροφή:

Όλα τα παραπάνω -και είναι πια καιρός να το αναγνωρίσουμε και να αντιδράσουμε αναλόγως της κρισιμότητας των πραγμάτων- δεν είναι η αποτύπωση εικόνας μιας χώρας που περνάει δύσκολες εποχές, με ανοιχτή όμως την προοπτική να δώσει αύριο τον αγώνα να βελτιώσει τα πράγματα. Αντίθετα, η ολοσχερής καταστροφή της Ελλάδας έχει περίπου ολοκληρωθεί και δεν απομένει παρά μόνο η τυπική επέλευση της κατάρρευσής μας. Δηλαδή, ζητούμενο για κάθε έλληνα δεν (μπορεί να) είναι πια να αποφεύγει να δει την καταστροφή κατά πρόσωπο αποσιωπώντας τις συνέπειές της, αλλά να μεριμνήσει για να αντιστραφεί άμεσα η σημερινή πραγματικότητα και η χώρα να επιστρέψει σε συνθήκες ομαλότητας.              

Η εικογράφηση της καταστροφής:

Ωστόσο, μια εικόνα στοιχειώνει αυτό το σύγχρονο ελληνικό δράμα: Ένα ζευγάρι αμήχανα σταυρωμένα χεράκια!

Μια κλασσική συμβουλή επικοινωνιολόγων προς άτομα με σαφή αδυναμία πρόσληψης των συμβαινόντων και συνεπάγωγα άτομα που αδυνατούν να χειριστούν την πραγματικότητα, εικονογραφεί τη σημερινή Ελλάδα –τη χειρότερη Ελλάδα που έχουμε βιώσει εδώ και 50 χρόνια. «Όταν αιθάνεστε αμηχανία και τα χέρια σας αρχίζουν να πελαγοδρομούν αποδεικνύοντας τη δυσκολία σας, σταυρώστε τα σφιχτά! Θα βοηθηθείτε να φανεί ότι έχετε μια σταθερότητα και θα κρυφτεί η αμηχανία και δυσανεξία σας απέναντι στην αλήθεια». Αυτά περίπου εντέλλεται η οδηγία των επικοινωνιολόγων προς άτομα αυτής της κατηγορίας…   

Θα αφήσουμε δύο αμήχανα σταυρωμένα χεράκια να συνεχίσουν να ασχημονούν σε βάρος της χώρας και των πολιτών της; 

 

 

 

 

Τελευταία σχόλια

11.09 | 11:45

Αυτονόητα πράγματα που τόσο απλά και κατανοητά παρουσιάζονται. Ελπίζω κάποια στιγμή η πλειονότητα των Ελλήνων να το κατανοήσει.

08.05 | 07:46

Εξαιρετικό.

23.01 | 09:13

Mου αρεσε η αναλυση σου Χριστο

30.11 | 15:57

Ενδιαφέρουσα προσέγγιση στηριγμένη σε πραγματικά γεγονότα

Κοινοποίηση σελίδας