9 Ιουλ. 2020

Ο Μητσοτάκης πέτυχε τον πρώτο στόχο του: Να φαίνονται όλοι ίδιοι

Ο βούρκος ως μέσο

παραγωγής πολιτικής

Με το κλίμα πολιτικής σήψης που αναδύεται ξεκάθαρα από την ανάδειξη των παρακρατικών ηχογραφήσεων και τη σχεδιασμένη δημοσιοποίησή τους ως των κύριων παραγόντων «παραγωγής πολιτικής» αυτή τη στιγμή, την ώρα που η χώρα ασφυκτιά από την πρωτοφανή οικονομική καταστροφή, ολοκληρώνεται το πρώτο μέρος της νέας τακτικής που ξεδιπλώνεται από μέρους του Μεγάρου Μαξίμου. Μιας τακτικής που επιστρατεύτηκε άρον-άρον για να αλλάξει την ατζέντα από την οικονομική ανέχεια και τη γενικευμένη αποτυχία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το σύνολο των σοβαρών προβλημάτων της Ελλάδας, τα περισσότερα από τα οποία μάλιστα η ίδια δημιούργησε ή επιδείνωσε.  

Το πρώτο μέρος της νέας τακτικής Μητσοτάκη στέφθηκε με επιτυχία! Η κυβέρνηση των σκοιλ ελικικου, του λαδώματος των μέσων ενημέρωσης με το κρεσέντο αδιαφάνειας και διασπάθισης των 20 εκατ. του Πέτσα, του άγριου ξυλοδαρμού πολιτών από την αστυνομία μέσα στα σπίτια τους κατά βάρβαρη παραβίαση του οικιακού ασύλου, των πανάσχημων αλλά πανάκριβων τενεκέδων της Πανεπιστημίου, του χουντικής έμπνευσης νομοσχεδίου κατάργησης των διαδηλώσεων, κ.λπ.κ.λπ., κατάφερε -αντί να απολογείται- να ενσταλάζει στους πολίτες την εντύπωση ότι …όλοι είναι ίδιοι.

Με τις ηχογραφήσεις, που μετατρέπουν την υπόνοια γενικευμένης σήψης του κομματικού συστήματος σε κεντρικό όχημα της πολιτικής της, η κυβέρνηση είναι σαν να στέλνει στους πολίτες ένα μήνυμα: Δεν κάναμε εμείς το σκοιλ ελικικου! Δεν είμαστε εμείς που ξυλοφορτώσαμε και δέσαμε πισθάγκωνα τον άμοιρο Ινδαρέ μέσα στο ίδιο το σπίτι του! Ούτε εμείς είμαστε που λαδώσαμε τα μέσα ενημέρωσης, γελοιοποιώντας κάθε έννοια πληροφόρησης της κοινής γνώμης, όπως επιβάλλεται στις δημοκρατίες. Δεν γελοιποιήσαμε εμείς την Αθήνα σ’ ολόκληρο τον κόσμο με τις βλακείες της ψευδοπιπεριάς στην καρδιά της (καχεκτικής) τουριστικής περιόδου! Ούτε εμείς ήμασταν που εμπνευστήκαμε το χουντο-νομοσχέδιο απαγόρευσης των συναθροίσεων, που το Σύνταγμά μας επιβάλλει να είναι απολύτως ελεύθερες.

Κι αν τα κάναμε, και οι «άλλοι», έδωσαν άδειες στα κανάλια, είχαν βάλει κλούβες εξω από του Μαξίμου, δολοφόνησαν ανθρώπους στη Μαρφίν και …δεν μίλαγαν καλά αγγλικά.

Άρα: Ο απόλυτος συμψηφισμός! Και οι «άλλοι», τα ίδια και χειρότερα είχαν κάνει!  Και τελικά δεν είναι της κυβέρνησης Μητσοτάκη όλα τα παραπάνω νεοδημοκρατικά αίσχη αποτελέσματα του ενός έτους που βρίσκεται στην εξουσία!

Αυτή η πολιτική «λίγδα» του συμψηφισμού αποτελεί ήδη την κορυφαία απόδειξη ότι η σημερινή κυβέρνηση απέτυχε! Και πρέπει να φύγει το ταχύτερο δυνατό γιατί προκαλεί πολύ σοβαρή ζημία στη χώρα!

Έχει, μάλιστα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον ότι, ανατρέχοντας στην  πολιτική ιστορία μας, διά γυμνού οφθαλμού αποκαλύπτεται ότι αυτή η τακτική των «συμψηφισμών του βούρκου» υπήρξε κεντρικό εφόδιο στο πολιτικό οπλοστάσιο της εγχώριας συντηρητικής παράταξης, ούτω καλουμένης  παρ’ ημίν «δεξιάς». Κι ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει ότι αν συγκρίνει κανένας σε ποιόν χρόνο πρώην κυβερνήσεις της δεξιάς επιστράτευσαν αυτήν την τακτική, παλιότερα σε σχέση με σήμερα, θα διαπιστώσει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει σπάσει κάθε ρεκόρ ταχύτητας ως προς την επέλευση των καταστροφικών αποτελεσμάτων από τη διακυβέρνησή του! Ποτέ άλλοτε δεν έχει καταγραφεί μια δεξιά κυβέρνηση τόσο σύντομα να έχει προκαλέσει τόση ζημία στην οικονομία μας, στα εθνικά μας θέματα, στους δημοκρατικούς μας θεσμούς, τον πολιτισμό και τόσα άλλα πεδία, και ταυτόχρονα οι υποθέσεις διαφθοράς στελεχών της να «σκάνε» με καταιγιστικούς ρυθμούς, η μία μετά την άλλη. Είναι ένα μεγάλο και μοναδικό ρεκόρ του πρωθυπουργού!  

Βέβαια, πρέπει να υπογραμμιστεί ότι η κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη διαφοροποιείται από τις άλλες δεξιές κυβερνήσεις σε δύο βασικά σημεία:

- Τα πρώτο σημείο είναι ότι η αντιπολίτευση (σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα εκπροσωπούμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ) υπνώττει! Η αδυναμία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εκπροσωπήσει πολιτικά την ένταση, το βάθος και τον απόηχο της εμφανούς δυσαρέσκειας των πολιτών απέναντι στην κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη και την πολιτική της, βοά! Και, φυσικά, η χειρότερη εκλεγμένη κυβέρνηση στην ιστορία της Ελλάδας εκμεταλλεύεται τα πειράματα ήπιας αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ προς όφελός της.

Πριν και πάνω απ’ όλα με τη διαρροή εντέχνως στην κοινή γνώμη της πλασματικής αντίληψης ότι «αφού η αντιπολίτευση είναι τόσο ήπια, και η κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι τόσο κακή»!
Και όμως! Είναι! Κι ακόμη χειρότερη απ’ όσο φαίνεται διά γυμνού οφθαλμού και όσο πατσουλί κι αν ρίχνουν τα μίντια πάνω στη βρώμα που εκπέμπει ο νεο-μητσοτακισμός!

- Το δεύτερο σημείο είναι ότι η σημερινή μιντιακή δικτατορία, δεν απαρτίζεται -όπως πιστεύαμε μέχρι πρότινος- από επιχειρήσεις  ΜΜΕ, τα οποία είναι απλά φορείς μετάδοσης και αναμετάδοσης των πολιτικών μηνυμάτων, όπως άλλωστε είναι η δουλειά τους -άντε με μια εκ των προτέρων θετική στάση απέναντι στην κυβέρνηση. Εδώ μιλάμε για ένα μπλοκ εξουσίας και αδίστακτης προαγωγής συμφερόντων στο πλαίσιο ενός σκληρού νεποτισμού περί τον κ. Μητσοτάκη, του οποίου τα φιλικά μέσα ενημέρωσης  συμμετέχουν ενεργά στον σκληρό κλειστό πυρήνα λήψης των κυβερνητικών αποφάσεων. Και φυσικά οι λαμβανόμενες αποφάσεις ευνοούν τα συμφέροντά τους. Όπως πέραν πάσης αμφιβολίας πλέον αποδείχτηκε περίτρανα με την ιστορία της λίστας Πέτσα!

Δηλαδή, δεν πρόκειται για μίντια που έχουν μια πολιτική προτίμηση. Ούτε πρόκειται για επιχειρήσεις που επιδοτήθηκαν (άντε με μια κάποια αυξημένη εύνοια), από μια τρέχουσα κυβερνητική απόφαση. Έχουμε να κάνουμε με παραλήπτες προϊόντων του εγκλήματος της απιστίας σε βάρος του δημοσίου και διασπάθισης δημόσιου χρήματος, εγκλήματα που όχι μόνον εγνώριζαν ότι ελάμβαναν χώρα όταν εξαργύρωναν τις επιταγές Πέτσα, αλλά είναι οι ίδιοι αυτουργοί στη διάπραξη του εγκλήματος και συμμέτοχοι όσο και συνεργοί στην επιτέλεσή του. Κανονική συμμορία!

Μ’ αυτές τις δύο τελευταίες διαφορές, που πιο πάνω εντόπισα για την κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη σε σύγκριση με τις παλιότερες κυβερνήσεις της δεξιάς, ευλεπιστεί ο πρωθυπουργός ότι «θα τη βγάλει καθαρή».

Αμ δε! Ακόμη κι αν η αντιπολίτευση αδυνατεί να εκπροσωπήσει πολιτικά τα πολιτικά και κοινωνικά κοινά που με ραγδαίους ρυθμούς αθροίζονται στο ρεύμα δυσαρέσκειας που γεννά η διακυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη, ο ριζοσπατισμός που διαμορφώνεται τούτη την ώρα θα εκφραστεί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Βρισκόμαστε μπροστά σε σοβαρές εξελίξεις Και ο ΣΥΡΙΖΑ είτε θα παίξει τον ρόλο που του αντιστοιχεί στις εξελίξεις, είτε θα μείνει πίσω.

 

 

 

 

Τελευταία σχόλια

11.09 | 11:45

Αυτονόητα πράγματα που τόσο απλά και κατανοητά παρουσιάζονται. Ελπίζω κάποια στιγμή η πλειονότητα των Ελλήνων να το κατανοήσει.

08.05 | 07:46

Εξαιρετικό.

23.01 | 09:13

Mου αρεσε η αναλυση σου Χριστο

30.11 | 15:57

Ενδιαφέρουσα προσέγγιση στηριγμένη σε πραγματικά γεγονότα

Κοινοποίηση σελίδας