19 Ιουλ. 2019

Η υποκρισία ως τεχνική κατάκτησης της πολιτικής εξουσίας

Θα γίνουν νέες εκλογές

για το μακεδονικό, το Μάτι και το 4ο μνημόνιο;

Από τη μία γελώ πολύ και από την άλλη εξοργίζομαι, για την άνεση με την οποία όσοι έκραζαν τον Τσίπρα ότι ξεπουλάει τη Μακεδονία μας στους σκοπιανούς, σήμερα ομολογούν ανερυθρίαστα ότι η τεράστια κωλοτούμπα του νεο-μητσοτακισμού απέναντι στη συμφωνία των Πρεσπών είναι, λέει, «φυσική» και «αναμενόμενη» και όποιοι δεν το ξέραμε αυτό από την αρχή, είμαστε κάτι σαν ανόητοι και ηλίθιοι.     

Α, ώστε  έτσι παιδιά! Πλάκα κάναμε ε;

Και η μολότοφ σε σπίτια βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ενώ τα παιδιά τους ήταν μέσα στο σπίτι, ένα αστειάκι ήταν, ε;

Τα συλλαλητήρια με τους ξεβράκωτους μακεδονομάχους και οι ξυλοδαρμοί δημάρχων, οι προπηλακισμοί όσων υποστήριξαν τη συμφωνία όπως εξ αρχής είχαν δηλώσει ότι θα πράξουν με τις ύβρεις σε βάρος τους ως προδότες, ξεπουλημένους θεσιθήρες κ.λπ. κ.λπ. ένα καλαμπουράκι ήταν κι αυτό;       

Αμ δε! Το μίσος και η χολή που χύσατε διχάζοντας τους Έλληνες, φιλαράκια, νεο-μητσοτακικοί και ΚΙΝΑΛίτες, δεν περνάει έτσι! Ιδίως οι δεύτεροι, που υπερθεματίσατε σε ύβρεις προς όσους υποστήριξαν τη συμφωνία των Πρεσπών. Και, κυρίως, διότι περάσατε μια πολιτική δεκαετία διαμαρτυρόμενοι ότι οι συριζαίοι ήταν, (και όχι οι χρυσαυγήτες, ο Σαμαράς και στο τέλος οι εκσυγχρονιστές που ανέτρεψαν τον εκλεγμένο Γ. Παπανδρέου) που έκαναν τραμπουκισμούς στις πλατείες των αγανακτισμένων. Μάλιστα με τον Σαμαρά συνεργαστήκατε αγαστά, για να μην ξεχνιόμαστε, …αλλά για τη σωτηρία της πατρίδας…)  

Και σε καμιά περίπτωση εδώ δεν είναι θέμα «συγγνώμης», όπως ανοήτως ζητεί ο Κοτζιάς. Όποιος επιζητεί συγγνώμες, ας απευθυνθεί στις εκκλησίες και τους ιερείς, που είναι στα πάνω τους σήμερα επί νεο-μητσοτακισμού. Στην πολιτική δεν υπάρχει συγγνώμη! Υπάρχει αυτοκριτική και αναγνώριση του σφάλματος. Ιδίως από εκείνους που έκραζαν ότι εψεύσθη ο πολιτικός τους αντίπαλος, παρ’ ό,τι εκείνος έκανε εκλογές και νομιμοποίησε την αλλαγή θέσης του.

Σήμερα, μήπως σκέπτεται ο νεο-μητσοτακισμός να κάνει εκλογές για την τεράστια κωλοτούμπα του σε ό,τι αφορά τη στάση του απέναντι στη συμφωνία των Πρεσπών;  Μήπως το σκέπτεται επειδή αποδεικνύεται ότι με την τοποθέτηση Σχοινά στη θέση του Έλληνα επιτρόπου, ο σημερινός πρωθυπουργός ομολογεί ότι έλεγε δυσθεώρητα και εν ψυχρώ ψέματα όταν ισχυριζόταν ότι η απελθούσα κυβέρνηση ξεπούλησε τη Μακεδονία στους σκοπιανούς, ανταλλάσσοντάς την με τη μη περικοπή των συντάξεων; Μήπως το εξετάζει στο πλαίσιο μιας -φανταστικής βεβαίως- κρίσης συνειδήσεως, επειδή ως πρωθυπουργός σήμερα ο Μητσοτάκης και διαπραγματευόμενος με τους ευρωπαίους δανειστές μας, ομολογεί ανεξαρτήτως προθέσεών του ότι η αλήθεια είναι πως ουδέποτε υπήρξε 4ο μνημόνιο, όπως ο ίδιος διακήρυττε, αν και γνώριζε ότι ήταν ασύστολο ψέμα;

Μήπως θα σκεπτόταν νέες εκλογές, επειδή έναν από τους εγκληματίες που εκείνοι προκάλεσαν την τραγωδία στο Μάτι (έτσι έλεγαν τότε και δρούσαν πολιτικά, ακόμη και τις ώρες που η Ελλάδα κήδευε τα θύματα της θεομηνίας) σήμερα τον επιβραβεύει ως κατάλληλο για τη θέση του γενικού γραμματέα Προστασίας του Πολίτη, στη μεγαλύτερη υποκρισία στην πολιτική μας ιστορία;   

Με ήθος και ψυχραιμία όσοι αντιστρατευόμαστε αυτές τις ανήθικες πρακτικές που έφεραν τον νεο-μητσοτακισμό στην εξουσία, θα καυτηριάζουμε και θα θυμίζουμε τις πομπές των επίορκων αυτών πολιτικών προσώπων, γιατί ΕΚΕΙΝΟΙ ΗΤΑΝ που δίχασαν τους Έλληνες μέχρι θανάτου. Κι αυτό δεν ξεχνιέται ποτέ!  

 

 

 

Τελευταία σχόλια

11.09 | 11:45

Αυτονόητα πράγματα που τόσο απλά και κατανοητά παρουσιάζονται. Ελπίζω κάποια στιγμή η πλειονότητα των Ελλήνων να το κατανοήσει.

08.05 | 07:46

Εξαιρετικό.

23.01 | 09:13

Mου αρεσε η αναλυση σου Χριστο

30.11 | 15:57

Ενδιαφέρουσα προσέγγιση στηριγμένη σε πραγματικά γεγονότα

Κοινοποίηση σελίδας