23 Δεκ. 2018

Τι δείχνουν οι δημόσιες αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο ακατάλληλος αρχηγός

απειλεί την Ελλάδα

(Μέρος Β΄)

(Συνέχεια από το προηγούμενο)

...Συνεχίζω τη -σύντομη-  καταλογογράφηση του έπους αναληθειών Μητσοτάκη…

4. Από τα λεχθέντα Μητσοτάκη ξεχωρίζω ένα σημείο, που θεωρώ ιδιάζουσας βαρύτητας ως στοιχείο της ψευδολογίας του που μέρος της παρουσιάζω εδώ. Το επιλέγω, επειδή απευθύνεται σε βαρύτατα πληγέντες από την κρίση συμπολίτες μας, ποντάροντας στο ότι «θα έχουν ξεχάσει» τί έχει συμβεί σε βάρος τους και με αποφάσεις ποιανών!

Κατηγορήθηκε, λοιπόν, η κυβέρνηση για πολιτική αναλγησία επειδή κατήργησε το ΕΚΑΣ.

Αντί άλλου σχολίου το σημείο 10 από το μέιλ Χαρδούβελη , που απέστειλε η κυβέρνηση Σαμαρά προς τους δανειστές της Ελλάδας (κυβέρνηση της οποίας επιφανής υπουργός ήταν ο κ. Μητσοτάκης), λίγο πριν αποσυρθεί από τη διακυβέρνηση της χώρας, εδέσμευε την Ελλάδα σε κατάργηση του ΕΚΑΣ από 1.1.2016 χωρίς να αποκλείεται αυτό να συμβεί και από το 2015, αν κρινόταν δημοσιονομικά αναγκαίο. Και φυσικά κανένα υποκατάστατο του πλήγματος για τους αδύναμους συμπολίτες μας δεν προβλεπόταν τότε, όπως υπάρχει σήμερα το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης. 

5. Αφήνω εκτός κάθε αναφοράς τη σύγκριση στοιχείων της πραγματικής διακυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. την περίοδο 2015 ως σήμερα, με την περίοδο διακυβέρνησης Σαμαρά 2012-2014. Σύγκριση, που επιχείρησε ο κ. Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό! Την αφήνω εκτός, διότι σύγκριση πραγματικής πολιτικής με το «τί θα μπορούσε να έχει συμβεί» ούτε σε δημοκρατικά καθυστερημένες χώρες δεν θα αποτολμούσε κανένας σοβαρός πολιτικός να κάνει! Πολύ περισσότερο, εάν για να προσδιοριστεί αυτό το «τί θα μπορούσε να έχει συμβεί» προέρχεται από προβλέψεις φορέων, οι οποίοι έβλεπαν ύφεση για την Ελλάδα της τάξης 1-2% και εκείνη απογειωνόταν στο 7,5%! Γιατί τέτοιας αξιοπιστίας στοιχεία προσκόμισε ο κ. Μητσοτάκης στην αστεία σύγκρισή του.

Εδώ, όμως, συντρέχει ιδιάζουσα βαρύτητας ψευδολογία Μητσοτάκη! Γιατί; Διότι ακόμη και στην παρουσίαση του «τί θα μπορούσε να είχε συμβεί» εψεύσθη ο αρχηγός της Ν.Δ. παρουσιάζοντας το μοιραίο έργο των ημερών Σαμαρά (του οποίου υπήρξε επίλεκτος υπουργός)!!! 2 μόνο σημεία απ’ αυτήν την ψευδή παρουσίαση Μητσοτάκη: α. Η Ν.Δ. τόλμησε να υποστηρίξει ότι το 3ο μνημόνιο ήταν αχρείαστο και αν δεν είχε κερδίσει τις εκλογές ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. η χώρα δεν θα το χρειαζόταν! Όμως, απολύτως επίσημα ο κ. Σαμαράς είχε εξαγγείλει προεκλογικά πριν τις εκλογές του 2015 ότι εάν επανεκλεγόταν θα ζητούσε από τους ευρωπαίους δανειστές την παραχώρηση στην Ελλάδα προληπτικής πιστοληπτικής γραμμής κατηγορίας ECCL, για την οποία ρητά και κατηγορητικά οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί προβλέπουν ότι παραχωρείται με απαράβατη προϋπόθεση τη σύναψη μνημονίου! β. Συνέκρινε ο κ. Μητσοτάκης ό,τι συνέκρινε, ξεχνώντας όμως στις «σούμες» ότι ο κ. Σαμαράς προεκλογικά πριν τις κάλπες του 2015 διακήρυσσε επίσημα ότι η Ελλάδα δεν διεκδικεί απομείωση του εξωτερικού χρέους της (παρ’ ό,τι το εδικαιούτο και είχαν δεσμευτεί γι’ αυτό οι ευρωπαίοι δανειστές μας), ενώ στη διακυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. εξασφαλίστηκε απομείωση του ελληνικού χρέους σε άμεση, μεσπρόθεση και μακροπρόθεσμη βάση, με τις δύο πρώτες φάσεις να έχουν ήδη υλοποιηθεί και την τρίτη εν μέρει, και να απομένουν ακόμη συμφωνημένες κινήσεις απομείωσης προσεχώς! Πόσο αληθής σας φαίνεται αυτή η σύγκριση;

6. Στον σκληρό πυρήνα της ψευδολογίας του κ. Μητσοτάκη, όμως βρίσκονται τα εθνικά θέματα! Εκεί, δηλαδή, που οφειλόταν η μεγαλύτερη προσοχή από έναν πολιτικό που φιλοδοξεί να ηγηθεί της χώρας. Κρατώ την πλέον απροσχημάτιστη αναλήθειά του! Είπε επί λέξει ο κ. Μητσοτάκης: «Κατηγορώ ότι ο κ. Τσίπρας είπε “ναι” εκεί που έξι πρωθυπουργοί -Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Ανδρέας Παπανδρέου, Κώστας Σημίτης, Κώστας Καραμανλής, Γιώργος Παπανδρέου, Αντώνης Σαμαράς είπαν “όχι”: στην αναγνώριση δήθεν μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας». Εγώ δεν ξέρω τι έκαναν οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί, αλλά η συμπερίληψη του πατέρα του κ. Μητσοτάκη, του μακαρίτη Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, με τον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου (της δικής μου παράταξης) στον ίδιο κατάλογο Ελλήνων πρωθυπουργών που είπαν “όχι” σε βλαπτική για την Ελλάδα λύση στο σκοπιανό θέμα, εκτός από εδραζόμενη επί ουρανομήκους ψεύδους είναι και τουλάχιστον ανοίκεια! Εκτός και αν η φράση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη «ποιός θα θυμάται το μακεδονικό μετά δέκα χρόνια», έχει καταλάβει ο σημερινός αρχηγός της Ν.Δ. ότι διαφύλασσε τα συμφέροντα της Ελλάδας επί των απαράδεκτων διεκδικήσεων της σκοπιανής πλευράς στα θέμα της «μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας».

Αν αυτό έχει καταλάβει ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης για την ιστορία του μακεδονικού, τότε η συζήτηση δεν θα έπρεπε να είναι περί ψεύδους αλλά περί άλλων… Θρασύνεται ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης -για να ξεκλέψει λίγα ψηφουλάκια- να ασχημονεί επί της μνήμης του Ανδρέα Παπανδρέου (εμένα αυτός με ενδιαφέρει, οι υπόλοιποι ας υπερασπιστούν τους δικούς τους, και ο κ. Σαμαράς ας μείνει με το σε βάρος του όνειδος για τη συμπερίληψή του στον ίδιο κατάλογο αήθειας του Κυριάκου Μητσοτάκη), επειδή οι σημερινοί διαχειριστές της μνήμης του ιδρυτή της παράταξής μου τυγχάνουν ανάξιοι να υπερασπιστούν στοιχειωδώς την ιστορία της. Διότι αυτό ελέχθη από τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή και αυτό κατάπιαν αμασητί και χωρίς καμιά αντίδραση οι βουλευτές του σημερινού ΚΙΝ.ΑΛ.. Αλλά αυτό το άγος από εμένα και τη φτωχή πένα μου δεν μπορεί να περάσει έτσι!...

7. Ξανά στα εθνικά θέματα μια ακραία υποκρισία Μητσοτάκη! Είπε ο σημερινός αρχηγός της Ν.Δ. υποδεχόμενος στο κομματικό συνέδριο τον υποψήφιο της ευρωπαϊκής δεξιάς: «Ο Μάνφρεντ (Βέμπερ) είναι ένας αληθινός σταθερός και διαχρονικός φίλος της Νέας Δημοκρατίας. Είναι όμως και κάτι παραπάνω: είναι ένας σταθερός και ειλικρινής σύμμαχος της Ελλάδος. Θα είναι επίσης, όπως φαίνεται, ο επόμενος Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Θέλω, θέλουμε όλοι μαζί να δουλέψουμε μαζί του για μια δυνατή Ελλάδα σε μια ισχυρή Ευρώπη».

…Όμως, ο κ. Βέμπερ αναφανδόν υποστηρίζει τη συμφωνία των Πρεσπών! Κατά τη μητσοτάκειο λογική, επομένως, είτε η συμφωνία των Πρεσπών προάγει τα ελληνικά συμφέροντα και ο κ. Βέμπερ ως υποστηρικτής της συμβάλλει στην προαγωγή των ελληνικών συμφερόντων, είτε δεν τα προάγει, οπότε για μείζονα εθνική υπόθεση εκείνον που υποστηρίζει πράγματα τόσο αντίθετα στα ελληνικά συμφέροντα δεν θα τον έλεγες και «σταθερό και ειλικρινή σύμμαχο της Ελλάδος». Και τα δύο δεν γίνεται να ισχύουν. Αλά καρτ στάση στα εθνικά θέματα μεγάλης σημασίας, συνιστά αήθεια πρώτου βαθμού και είναι ασυγχώρητος όποιος πολιτικός αρχηγός ψευδολογεί με τέτοιον τρόπο και σε τέτοια ατζέντα! Και αναρωτιέμαι, εν τέλει, πιθανολογώντας ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης την εκλογή Βέμπερ στην ηγεσία της Κομισιόν και προεξοφλώντας παράλληλα την εκλογική νίκη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, δεν καταλαβαίνει ο «αυριανός πρωθυπουργός» ότι αυτό που πριν απ’ όλα θα έπρεπε να κάνει στο συνέδριό του είναι να μας έλεγε πώς θα απέτρεπε τον αυριανό πρόεδρο της Κομισιόν από τις συνέπειες της ανθελληνικής, όπως ο ίδιος πολιτικά την ορίζει, στάσης του;…

(…συνεχίζεται…)     

 

 

Τελευταία σχόλια

11.09 | 11:45

Αυτονόητα πράγματα που τόσο απλά και κατανοητά παρουσιάζονται. Ελπίζω κάποια στιγμή η πλειονότητα των Ελλήνων να το κατανοήσει.

08.05 | 07:46

Εξαιρετικό.

23.01 | 09:13

Mου αρεσε η αναλυση σου Χριστο

30.11 | 15:57

Ενδιαφέρουσα προσέγγιση στηριγμένη σε πραγματικά γεγονότα

Κοινοποίηση σελίδας