20 Νοε. 2018

Που οδηγεί ο συστηματικός συγχρωτισμός με τη συντήρηση και την ακροδεξιά…

Γιατί διαφωνώ με όσους διαφωνούν

με την αντίδραση του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Το περιστατικό είναι γνωστό! Γνωστός «ήρωας» οπαδικής εκπομπής του Ολυμπιακού σε μέσο ενημέρωσης στη χώρα μας, ασχολήθηκε με τον Θανάση Αντετοκούνμπο, με ρατσιστικές αναφορές του χυδαιότερου περιεχομένου  για τον μπασκετμπολίστα του Παναθηναϊκού.

Ο αδελφός του «πράσινου» αθλητή, Γιάννης Αντετοκούνμπο, παγκόσμιας κλάσης, που διαπρέπει στο NBA και σαρώνει σε δημοτικότητα στα social media σ’ όλη την υφήλιο, με μια οργισμένη ανάρτησή του -που φυσικά έγινε viral- υπεραμύνθηκε της ελληνικότητας του καλαθοσφαιριστή αδελφού του και του δικαιώματος και των δύο να αγωνίζονται και να προσφέρουν στον αθλητισμό, μακριά από το κοινωνικό δηλητήριο που εκπέμπει η αποφορά του ρατσιστικού δημόσιου λόγου.

…Να όμως, που ακολούθησαν και οι διαφωνούντες στη δίκαιη αντίδραση του μεγάλου Έλληνα αθλητή! Όλοι εξ ακροδεξιών κινήτρων ορμώμενοι, δεν εξέπληξαν! Αναμενόμενο ήταν!...

Όμως, ένας από τους διαφωνούντες διεφώνησε, διότι -όπως είπε- η μεγάλη εμβέλεια της επιρροής του Γιάννη Αντετοκούνμπο είχε ως πρακτικό αποτέλεσμα τον παγκόσμιο διασυρμό της χώρας. Σωστά όσα αναφέρει η ανάρτηση του Έλληνα αθλητή, υποστήριξε ο διαφωνών σε δημόσια αναφορά του, …αλλά δεν έπρεπε να την κάνει.

Με τη «…χώρα ή εάν θέλετε το brand name Ελλάδα ήδη σε ακραία προβληματική θέση από την Οικονομική Κρίση…», λέει ο διαφωνών, η ανάρτηση του αθλητή υπερμεγεθύνει ένα πρόβλημά της Ελλάδας αφού έχει ως αποτέλεσμα τεράστια ζημιά για τη χώρα μας.      

«…Ήδη πληρώνουμε πολλά λόγω του λαϊκισμού. Δεν χρειάζεται να πληρώσουμε περισσότερα εξαιτίας ενός ανόητου οπαδού…», διατείνεται επίσης παρακάτω ο διαφωνών.

Και κάπου εκεί χάνεται η μπάλα της λογικής!...

Διότι, ο διαφωνών (που φυσικά δεν θα του κάνω τη χάρη να αναπαράγω περισσότερο την άποψη του), χρόνια τώρα, δεν έχει διαγνώσει τίποτα το βλαπτικό από τις εκατοντάδες μειωτικές για την Ελλάδα αναφορές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε πληθώρα διεθνών εκδηλώσεων,  τις περισσότερες φορές, μάλιστα, αποδειχθεισών εκ των υστέρων ως άστοχων ή ακόμη και ψευδών. Όταν Μητσοτάκης και Γεννηματά διεκήρυσσαν -κι ακόμη τολμάνε να το λένε- ότι διάγουμε το 4ο μνημόνιο, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα για την Ελλάδα. Όταν η ζημία του 2015 γελοιωδώς ανερχόταν στον ανταγωνισμό αναξιοπιστίας των ίδιων δύο πολιτικών αρχηγών, από 100-200 δισ. ευρώ (λες και είναι «στραγάλια»), που αντικειμενικά εμφάνιζαν όμως στον κόσμο μια χώρα να αυτο-επιβαρύνεται με πολλές δεκάδες δισ. δήθεν ένεκα των ψεμάτων μιας αντίπαλης των δύο πολιτικών αρχηγών παράταξης, δεν ήταν διασυρμός, αλλά απλά μια διαφορετική πολιτική ματιά στα πράγματα. Όταν μέχρι πριν λίγες μέρες, με την Ελλάδα να προσπαθεί να παραμερίσει την αντι-αναπτυξιακή και δημοσιονομικά ατελέσφορη πρόσθετη περικοπή στις συντάξεις, με θύματα του σφάλματος (που ευτυχώς τελικά αποφεύχθηκε) εκατομμύρια εισοδηματικά και κοινωνικά ταλαιπωρημένους Έλληνες, και ο κ. Μητσοτάκης στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος αντί να υποστηρίζει τις ελληνικές θέσεις εξηγούσε στους ευρωπαίους πόσο κακό κάνει ο λαϊκισμός του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., δεν έχανε η Ελλάδα. Όταν, με υπαρκτά τα προβλήματα των ελληνικών πανεπιστημίων, παρουσιάζονται τα ελληνικά Α.Ε.Ι. από την αντιπολίτευση ως σχετιζόμενα μόνο με δραστηριότητες εμπορίας ναρκωτικών και επεισοδίων μεταξύ κουκουλοφόρων, αλλά την ίδια ώρα τα δύσμοιρα πανεπιστήμιά μας έχουν σημαντική διεθνή αναγνώριση για το επιστημονικό και εκπαιδευτικό έργο τους, δεν είναι διασυρμός. Όταν, ακόμη και σήμερα, με τη Λευκωσία προφανώς να ζητάει από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης να μην ανεβάζουν τους τόνους με αφορμή τις «άσφαιρες» τουρκικές αντιδράσεις για τις διενεργούμενες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά κάποια από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης το κάνουν ηχηρό πρώτο θέμα (προσοχή, και μάλιστα σε μέρα όπου η ειδησεογραφία έχει eurogroup με Ελλάδα και επικύρωση ακύρωσης των περικοπών στις συντάξεις, έχει Brexit, έχει εκκλησιαστικό και πολλά άλλα), δεν προκύπτει βλάβη για τον ελληνισμό άξια σχολιασμού, από την αγνόηση των κυπριακών εκκλήσεων.

Όταν, όταν… ων ουκ έστιν αριθμός!...

…αλλά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο όφειλε να προστατεύσει την Ελλάδα!

Ουαί υμίν Γραμματείς και Φαρισαίοι, υποκριταί!

Διέφυγε του διαφωνούντος, ότι όσο περιορισμένη έκταση και να είχε η ρατσιστική αναφορά του ζωώδους τηλεοπτικού παρουσιαστή, δεν ήταν «οπαδός» ο ομιλητής αλλά παρουσιαστής! Και ευτυχώς, ήδη έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για τον καταλογισμό τυχόν κυρώσεων κατά του σταθμού που εξέπεμψε την κτηνωδία, αφού το περιεχόμενο των δημόσιων εκπομπών ιδιωτικών καναλιών υπόκειται σε περιορισμούς δημοκρατικής και ποιοτικής αξιολόγησης υπό την εποπτεία του ΕΣΡ, που -αν δεν τηρούνται- η παραβίαση καταλογίζεται. Όπως συμβαίνει σε κάθε δημοκρατική χώρα.

Ο διαφωνών με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την ανάρτησή του, επί δεκαετία δεν είχε διαγνώσει διεθνή διασυρμό της Ελλάδας από την εικόνα μπανανίας των καναλιών άνευ αδείας, με συνέπεια και με το μπλοκάρισμα από τη Ν.Δ. της δυνατότητας του ΕΣΡ να μπορεί να συγκροτηθεί σε σώμα, να μην είναι δυνατό να αποτραπούν εκπομπές δραματικά χαμηλού επιπέδου, ανάμεσά τους και μερικές ρατσιστικού περιεχομένου. Κι ακόμη χειρότερα, όταν επιχειρήθηκε εκκαθάριση αυτού του απολύτως προσβλητικού σε παγκόσμια κλίμακα για την Ελλάδα σκηνικού της ακραίας μιντιακής διαπλοκής και με βαρύτατο δημοκρατικό κόστος, ο διαφωνών εξεδήλωνε ανησυχία για τη «δημοκρατικότητα» του απολύτως τεκμηριωμένου και διεθνώς αναγνωρισμένου πλαισίου περιορισμένου αριθμού αδειών για τηλεοπτικούς σταθμούς!   

Όμως, περισσότερο απ’ όλα, ο διαφωνών για την ανάρτηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο, δεν αντιλαμβάνεται (είτε δεν το μπορεί, είτε συνειδητά το αντιπαρέρχεται) ότι με τη στάση του προς αποθάρρυνση άμεσης, ρητής και επικοινωνιακά αποτελεσματικής καταδίκης του ρατσιστικού δημόσιου λόγου, αντικειμενικά ευνοούνται πρακτικές επανάληψης της κτηνωδίας. Δεν καταμετρά στις εκτιμήσεις του ο διαφωνών ότι εκτός από τη διεθνή  εικόνα της Ελλάδας που παράγει ρατσισμό, η ανάρτηση Αντετοκούνμπο έρχεται να επανορθώσει, με την εικόνα της Ελλάδας που αντιδρά αποφασιστικά και απομονώνει  αυτές τις απόψεις και τις συμπεριφορές.

Τελικά, ο διαφωνών, αδυνατεί οπωσδήποτε να κατανοήσει ότι η δυσμενέστερη πτυχή της άποψής του είναι ότι θα διακινδυνευόταν όσα λέει να εισπραχθούν διεθνώς,  ως ένδειξη ότι στην Ελλάδα χωράνε μόνον όσοι «μαύροι» διακρίνονται ή όσοι «μαύροι» θα μπορούσαν να διακριθούν. Σαν να μην είναι το προσφυγικό ένα ζήτημα μετακίνησης πληθυσμών εξ ανάγκης εκείνων που αφήνουν τις πατρίδες τους (δηλαδή ένα παγκόσμιο πρόβλημα ανεξέλεγκτο, αν δεν αρθούν οργανωμένα τα πολιτικά και οικονομικά αίτιά του), αλλά σαν να είναι μια οργανωμένη καταλογογράφηση υποψήφιων προς υποδοχή από διάφορες πλουσιότερες χώρες, …κι από τον κατάλογο η χώρα υποδοχής διαλέγει τους καλύτερους! Δηλαδή, κάτι σαν τη στάση της ευρωπαϊκής δεξιάς και ακροδεξιάς απέναντι στο προσφυγικό!  

Δεν ξέρω, αν ό,τι λέει ο διαφωνών αντανακλά και την άποψή του περί «αριστείας» στο προσφυγικό! Αυτά παράγουν οι φανατισμοί, ιδίως οι ανομολόγητοι!

Όμως, αυτό που ξέρω καλά, είναι ότι τόσος συγχρωτισμός με τον μητσοτακισμό, τη συντήρηση και την ακροδεξιά -με την οποία συμπράττει ο κ. Μητσοτάκης- σίγουρα βλάπτει σοβαρά την ευθυκρισία!   

 

 

 

Τελευταία σχόλια

11.09 | 11:45

Αυτονόητα πράγματα που τόσο απλά και κατανοητά παρουσιάζονται. Ελπίζω κάποια στιγμή η πλειονότητα των Ελλήνων να το κατανοήσει.

08.05 | 07:46

Εξαιρετικό.

23.01 | 09:13

Mου αρεσε η αναλυση σου Χριστο

30.11 | 15:57

Ενδιαφέρουσα προσέγγιση στηριγμένη σε πραγματικά γεγονότα

Κοινοποίηση σελίδας