4 Σεπ. 2018

Μια προοδευτική αλλαγή για την Ελλάδα

Οι όροι του διαλόγου

για το νέο σύστημα εξετάσεων

Το αναφέρω από τώρα, νωρίς-νωρίς, πριν αρχίσει να ρέει το πύον της αντιπολιτευτικής καταστροφολογίας και να τα διαλύει όλα…

Οι αλλαγές στο σύστημα εξετάσεων στα πανεπιστήμια είναι μια μεγάλη ποιοτική και πολιτισμική αλλαγή για την Ελλάδα!

Νομίζω πως το καίριο σημείο είναι η προσπάθεια ανακοπής της παγιωμένης εδώ και δεκαετίες εξώθησης των νέων -στα πρώτα μάλιστα ουσιαστικά βήματα της ζωής τους- σε μια τυφλή αντιπαράθεση με τους συνομηλίκους και διά βίου συνοδοιπόρους τους, «για μια θέση στον ήλιο»! Όλοι οι υπόλοιποι, οι «αποτυχόντες», που ως σήμερα έμεναν αγρότες, εργάτες, εργαζόμενοι σε διάφορες «υποτιμητικές» απασχολήσεις για τα προς το ζην, ανάξια λόγου πρόσωπα για τους «επιτυχόντες» στα πανεπιστήμια μέσω των απάνθρωπων και απολύτως αντιπαιδαγωγικών εξετάσεων που τους έφερναν μέσα στην «αφρόκρεμα», δικαιούνται από σήμερα  να διεκδικούν μέρισμα συμμετοχής στο μέλλον της χώρας, από ‘δω και πέρα, σε μια προσπάθεια στην οποία κανένας δεν περισσεύει.

Θα επιβεβαιωθεί η προσδοκία; Αυτό θα φανεί! Εδώ η νέα η ευκαιρία για την αποκατάσταση της δικαίως αντιλαμβανόμενης ως βάναυσα θιγείσας αίσθησης ισότητας που οφείλει να εγγυάται το ελληνικό κράτος στους πολίτες του, ιδίως τους νέους, επαινείται!          

Είναι τέλειο το νέο σύστημα και δεν έχει ψεγάδια; Φυσικά όχι! Παγιωμένη κατάσταση δεκαετιών, δεν υποκαθίσταται με κινήσεις διά μιας, ουδέ καν από πολιτικούς ταχυδακτυλουργούς.

Όμως, αυτό που δεν θα ανεχόμουν να συζητήσω, ως προκαταβολικά υπονομευμένο για την εικαζόμενη αμεροληψία των εκατέρωθεν απόψεων, είναι να αποπειραθώ αξιολόγηση του νέου συστήματος, εικάζοντας τον βαθμό «αντικειμενικότητάς» του, σε συνεκτίμηση, μάλιστα με το σημερινό «δίκαιο σύστημα»! Το επισημαίνω διότι ακούω από πολύ νωρίς βλακώδεις και πολιτικά ύποπτες αναφορές ότι δήθεν η διαβολική κυβέρνηση Τσίπρα αλλάζει το σύστημα για να μπαίνουνε τα παιδιά των συριζαίων στα πανεπιστήμια, παραμερίζοντας τα παιδιά οικογενειών που υποστηρίζουν άλλα κόμματα, που αλλιώς (με το παλιό σύστημα, δηλαδή) θα έμπαιναν!...

Επί τέλους λίγη αυτοσυγκράτηση! Το θέμα, στο κάτω-κάτω, είναι τα παιδιά μας!    

Ήδη ακούω τις γνωστές ανευθυνότητες, «θα το καταργήσω όταν εγώ θα γίνω κυβέρνηση» και άλλες τέτοιες ανεπίτρεπτες θεωρήσεις! Αδιανόητες δηλώσεις, όχι γιατί δεν έχει κανένας το δικαίωμα να διαφωνεί, ακόμη και απολύτως. Αλλά διότι η διαφωνία στον δημόσιο βίο μας, εάν αντιμετωπίζει εκλεγμένες κυβερνήσεις ως δήθεν εκτροπές, τα έργα που έγιναν κατά τη διακυβέρνηση των οποίων πρέπει στη συνέχεια να ξηλωθούν από τη ρομφαία εκείνου που αυτοπροσδιορίζεται ως θεματοφύλακας της πολιτικής νομιμότητας, καταλήγει να είναι κριτήριο αμάχητο της δημοκρατικότητας προσώπων και παρατάξεων.

 

 

 

Τελευταία σχόλια

11.09 | 11:45

Αυτονόητα πράγματα που τόσο απλά και κατανοητά παρουσιάζονται. Ελπίζω κάποια στιγμή η πλειονότητα των Ελλήνων να το κατανοήσει.

08.05 | 07:46

Εξαιρετικό.

23.01 | 09:13

Mου αρεσε η αναλυση σου Χριστο

30.11 | 15:57

Ενδιαφέρουσα προσέγγιση στηριγμένη σε πραγματικά γεγονότα

Κοινοποίηση σελίδας