17 Ιαν. 2017

Εξεταστική για δάνεια κομμάτων και μέσων ενημέρωσης

Τώρα ξεκινάει ο χορός!...

Επειδή τα καλά και έγκυρα media της χώρας μας ξεκίνησαν την υπεύθυνη ενημέρωση σχετικά με το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια σε κόμματα και μέσα ενημέρωσης, με τίτλους του τύπου «κωλοτούμπα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.» και αναφορές του περιεχομένου ότι το πόρισμα «δεν βρήκε και δεν καταλόγισε ποινικές ευθύνες σε κανένα πολιτικό πρόσωπο», ας δούμε το ίδιο το πόρισμα!        

Εν συντομία αναφέρω πως στο πόρισμα περιγράφεται πληθώρα φερόμενων ως κακουργηματικών πράξεων, που πρέπει να τύχουν περαιτέρω διερεύνησης από την τακτική δικαιοσύνη. Επισημαίνονται σοβαρότατες ενδείξεις για αδικήματα τόσο σε ό,τι αφορά τα δάνεια προς κόμματα, όσο και τα δάνεια στα περισσότερα μέσα ενημέρωσης.

Ένα μόνον (από την πληθώρα) χαρακτηριστικό σημείο του πορίσματος σχετικά με μέσο ενημέρωσης που σήμερα διαπιστώνει την «κωλοτούμπα» του ίδιου πορίσματος: «...στην προκειμένη περίπτωση επιλέχθηκε το το «φαινόμενο» διαδοχικά αναδυόμενων εταιρειών («μπάμπουσκα»). Ουσιαστικά, οι ίδιοι μέτοχοι, δημιουργούν 3 εταιρείες, ...εξαγοράζοντας η μία τις μετοχές της άλλης, με τη λήψη δανείων, τα οποία είναι απλήρωτα....».

Σημειώνω, επίσης, πως δεν ανήκει τις αρμοδιότητες εξεταστικής επιτροπής η προσωποποίηση τυχόν ποινικών ευθυνών, σε πολιτικά πρόσωπα ή μη. Την αρμοδιότητα προσωποποίησης των ποινικών ευθυνών και ενδεχομένως την άσκηση διώξεων έχει προανακριτική επιτροπή της Βουλής. Τέτοια μπορεί να συγκροτηθεί είτε με πρόταση προς τη Βουλή από εξεταστική επιτροπή που έχει προηγηθεί, είτε κατόπιν αποστολής δικογραφίας της τακτικής δικαιοσύνης στη Βουλή, στην οποία γίνεται αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα, για να αποφασίσει η Βουλή για τα περαιτέρω.

Είναι πλέον ή ώρα της τακτικής δικαιοσύνης!

Επί τη ευκαιρία ένα πολιτικό σχόλιο: Ας μην χασκογελάνε και ας μην ελπίζουν πως την «σκαπουλάρανε» όσες επιχειρήσεις μέσων ενημέρωσης έχουν πιαστεί «με τη γίδα στην πλάτη». Στο 407 σελίδων πόρισμα υπάρχουν επανειλημμένες και αυστηρότατες αναφορές σε τέτοιες επιχειρήσεις, που εν μέσω κρίσης και με όλους τους άλλους επιχειρηματίες να δυσκολεύονται πάρουν έστω και ένα ευρώ δάνειο από τις τράπεζες, οι κρουνοί δανειακών τραπεζικών χρηματοδοτήσεων για τα media έμεναν ανοιχτοί με επισφαλέστατες εγγυήσεις.

Ορθότατα, κατά τη γνώμη μου, δεν προχώρησε η εξεταστική επιτροπή σε προσωποποίηση τυχόν ευθυνών σε πολιτικά πρόσωπα, διότι έτσι, θα την πλήρωναν ξανά οι πολιτικοί για τις πομπές ιδιωτών επιχειρηματιών. Για τους πολιτικούς πάντα υπάρχει το περιθώριο να αναζητηθούν οι ευθύνες τους. Αλλά το παιχνιδάκι να την πληρώνουν οι πολιτικοί για να «βγαίνουν λάδι» οι επιχειρηματίες, ως εδώ ήταν! Οι τυχόν λαμογιές τους θα εξεταστούν εξονυχιστικά από την τακτική δικαιοσύνη, στην οποία θα αποσταλεί το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής. Και ο μιντιακός νεποτισμός των τελευταίων χρόνων, θα τελειώσει, είτε το θέλουν οι πορφυρογέννητοι πολιτικοί υποστηρικτές τους, είτε όχι!                         

Όλο το σχέδιο πορίσματος: http://www.topontiki.gr/sites/default/files/sxedio_porismatos_syriza.pdf

Τελευταία σχόλια

11.09 | 11:45

Αυτονόητα πράγματα που τόσο απλά και κατανοητά παρουσιάζονται. Ελπίζω κάποια στιγμή η πλειονότητα των Ελλήνων να το κατανοήσει.

08.05 | 07:46

Εξαιρετικό.

23.01 | 09:13

Mου αρεσε η αναλυση σου Χριστο

30.11 | 15:57

Ενδιαφέρουσα προσέγγιση στηριγμένη σε πραγματικά γεγονότα

Κοινοποίηση σελίδας