29 Μαϊ. 2016

Η Πόλις Εάλω

Η τουρκική πλευρά θριαμβολογεί – Ομιλία Ερντογάν με σύνθημα «Αναβίωση-Ξανά προς την κορυφή»   

Η εφημερίδα Milli Gazete (μικρής κυκλοφορίας, ισλαμιστικής-συντηρητικής κατεύθυνσης και προσκείμενη στο "Κόμμα της Ευδαιμονίας"- Saadet Partisi) κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο τίτλο: "Και ναμάζι στην Αγιά Σοφιά και εορτασμός στο Kocaeli" που αναφέρθηκε στους εορτασμούς που γίνονται για την επέτειο Άλωσης της Κωνσταντινούπολης. Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι " 'η 'Νεολαία της Ανατολίας' ετοιμάζεται για την Άλωση" επισημαίνοντας ότι όπως κάθε χρόνο "η Νεολαία πραγματοποιεί τους παραδοσιακούς εορτασμούς της για την επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης, που φέτος ξεκίνησαν το Σάββατο με πρωινό ναμάζι (προσευχή) στο τζαμί της Αγίας Σοφίας". 

Παράλληλα, το δημοσίευμα υπογραμμίζει ότι οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν στο Κοτζάελι στο στάδιο İsmet İnönü. Τέλος, η εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις του Προέδρου του ιδρύματος Νεολαίας της Ανατολίας, Salih Turhan, στις οποίες αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι "η Κωνσταντινούπολη αποτελεί ένα επίκεντρο αφού έχει καταστεί ένας εγγυητής της ανεξαρτησίας της γεωγραφίας του Ισλάμ". 

Επισημαίνεται ότι σε πάρα πολλά σημεία της Κωνσταντινούπολης έχουν αναρτηθεί αφίσες, οι οποίες πληροφορούν ότι ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας πρόκειται να μιλήσει με αφορμή της 563η επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης στις 29 Μαΐου και ώρα 17.00΄ στον υπαίθριο χώρο συγκέντρωσης του Yenikapı. Η διαφήμιση της ομιλίας του γίνεται υπό το κεντρικό σύνθημα «Αναβίωση-Ξανά προς την κορυφή». 

Τελευταία σχόλια

11.09 | 11:45

Αυτονόητα πράγματα που τόσο απλά και κατανοητά παρουσιάζονται. Ελπίζω κάποια στιγμή η πλειονότητα των Ελλήνων να το κατανοήσει.

08.05 | 07:46

Εξαιρετικό.

23.01 | 09:13

Mου αρεσε η αναλυση σου Χριστο

30.11 | 15:57

Ενδιαφέρουσα προσέγγιση στηριγμένη σε πραγματικά γεγονότα

Κοινοποίηση σελίδας