27 Μαϊ. 2016

Πάρτε μια γερή γεύση από ακροδεξιά...

Φασίστες απειλούν ανοιχτά τη ζωή του νέου προέδρου της Αυστρίας

Στην εφημερίδα Österreich δημοσιεύτηκε άρθρο υπό τον τίτλο «Απειλή δολοφονίας κατά του Van der Bellen», στo οποίo αναφέρεται ότι πολλοί οπαδοί του Κόμματος των Ελευθέρων και του Norbert Hofer δεν θέλουν να αποδεχθούν το αποτέλεσμα των εκλογών και προβαίνουν σε προκλήσεις στο διαδίκτυο.

Μερικές μέρες μετά τις εκλογές οι τόνοι γίνονται όλο και πιο τραχείς, καθώς εκτός από τις ακραίες θεωρίες συνωμοσίας (π.χ. περί αυτοδιαλυόμενου μελανιού στα εκλογικά τμήματα) οι προσκλήσεις σε βίαιες ενέργειες καθίστανται χειρότερες. Έτσι, εκλογείς του Norbert Hofer αναρτούν στο Facebook συνθήματα του τύπου «στους δρόμους και καταστροφές». Η επιδοκιμασία για τέτοιου είδους απειλές είναι μεγάλη: «οπλισμένο το Glock 17 και έτοιμο» ή «το όπλο είναι έτοιμο». Άλλος οπαδός του Κόμματος των Ελευθέρων προτείνει «εισβολή στην Καγκελαρία και το Hofburg, πυρπόληση της Βουλής». Επίσης εξαπολύονται ύβρεις και απειλές κατά του επόμενου Ομοσπονδιακού Προέδρου. Μερικοί από τους χαρακτηρισμούς είναι «παλιόγερος», «κομμουνιστής», «π… γιός», «γουρούνι».

Σε άλλο poster αναφέρεται με νόημα ότι «αυτός ο ατημέλητος γέρος με τα μαύρα και κίτρινα δόντια θα ζήσει το θαύμα του». Ιδιαίτερη ανησυχία προκάλεσε το γεγονός ότι στην ιστοσελίδα του αρχηγού του Κόμματος των Ελευθέρων, κ. Heinz Christian Strache, οπαδός του κάλεσε επωνύμως σε επιθέσεις στο σπίτι του κ. Van der Bellen, αφού προηγουμένως ένας άλλος είχε δημοσιοποιήσει τη διεύθυνσή του. 
Το Υπουργείο Εσωτερικών αντέδρασε αμέσως και ανακοίνωσε τη λήψη αυξημένων μέτρων ασφαλείας για τον εκλεγμένο επόμενο Ομοσπονδιακό Πρόεδρο. Η κατοικία του εξετάζεται ως προς τις προδιαγραφές ασφαλείας της και εάν αυτές δεν κριθούν επαρκείς θα πρέπει να μετακομίσει. 
Οι απειλές, εν τω μεταξύ, έγιναν τόσο χονδροειδείς, ώστε ο κ. Strache κάλεσε ανοικτά τους οπαδούς του να επιδείξουν μετριοπάθεια. 

Οι αναρτήσεις μίσους στο διαδίκτυο δεν στρέφονται μόνο κατά του κ. Van der Bellen, αλλά και κατά των εκλογέων του. Γυναίκα οπαδός του Κόμματος των Ελευθέρων ανήρτησε το εξής poster: «Οι θηλυκές ψηφοφόροι του Van der Bellen πρέπει να βιασθούν από τους έχοντες άσυλο και να αφεθούν να τις σκοτώσουν». 

Τελευταία σχόλια

11.09 | 11:45

Αυτονόητα πράγματα που τόσο απλά και κατανοητά παρουσιάζονται. Ελπίζω κάποια στιγμή η πλειονότητα των Ελλήνων να το κατανοήσει.

08.05 | 07:46

Εξαιρετικό.

23.01 | 09:13

Mου αρεσε η αναλυση σου Χριστο

30.11 | 15:57

Ενδιαφέρουσα προσέγγιση στηριγμένη σε πραγματικά γεγονότα

Κοινοποίηση σελίδας