24 Μαϊ. 2016

Η νέα πολιτική λαθροχειρία του κ. Ε. Βενιζέλου

Κομπασμοί + Ψεύδη = Αήθειες κατά της πατρίδας

Αδυνατεί να σιωπήσει! Επιμένει! …Επιχειρώντας να αποδείξει ότι έχει δίκιο και μόνο Εκείνος ξέρει!  Τί κατάντια, για έναν άνθρωπο που αν σιωπούσε και μπορούσε να κατασιγάσει -έστω για λίγο- το πάθος του ακατανίκητου «εγώ» που τον κατατρύχει, θα προσέφερε στη χώρα που αγωνίζεται να ξεπεράσει τα δικά του μεγάλα σφάλματα και θα συνεισέφερε σε μια καλυτέρευση του δημόσιου βίου μας. (Αυτά θα μπορούσε να προσφέρει –γιατί περί αυτοκριτικής, ούτε λόγος βέβαια!).   Και δεν το πράττει! Φυλακισμένος στα τείχη της αήττητης λαθροχειρικής δημοσιολογίας, που κομίζει αστειότητες αντί για επιχειρήματα στο δημόσιο διάλογο επί του κρισιμότατου ζητήματος του χρέους!      

Τη φορά αυτή τόλμησε να επικαλεστεί …την τελευταία επικαιροποιημένη έκθεση του ΔΝΤ, για να «αποδείξει» ότι η κυβέρνηση Τσίπρα επιβάρυνε το χρέος! (Ναι, δεν δίστασε να επικαλεστεί τις αναφορές του φορέα που μέχρι τις μέρες που ήταν στην κυβέρνηση τις παρέβλεπε, ισχυριζόμενος ότι το ελληνικό χρέος ήταν βιώσιμο! Τέτοια «κωλοτούμπα»).

Η θλιβερής αποδεικτικής αξίας αναφορά του, γίνεται με μόνον λόγο να ξεφύγει από την τεράστια ευθύνη του για την παγίδευση της Ελλάδας σε αποφυγή κάθε πιθανότητας να  τεθεί  επί τάπητος το ζήτημα ρύθμισης του ελληνικού χρέους. Ακόμη και σήμερα, που το σύνολο της διεθνούς κοινότητας των αναλυτών και των οικονομολόγων ομονοούν ότι χωρίς ρύθμιση του ελληνικού χρέους δεν μπορεί να γίνεται καμιά συζήτηση  για διάσωση της ελληνικής οικονομίας, εκείνος δεν μπορεί να ψελλίσει τίποτα περισσότερο για την επί τόσο καιρό εμμονή του στο σφάλμα ότι το χρέος είναι βιώσιμο, από το να αποδεικνύει ότι …ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. φταίει για το ότι χρειάζεται η ρύθμιση του χρέους!!! (Υπονοώντας, βεβαίως,  ότι -αν είχε μείνει εκείνος- ρύθμιση δεν θα χρειαζόταν!...).

Για να το αποδείξει, «πετάει» κανα-δυο ορισμούς (οι «ιθαγενείς» πάντα εντυπωσιάζονται με τα φθηνά καθρεφτάκια των εντυπώσεων της ξενόγλωσσης τεχνικής ορολογίας) και  δανείζεται διαγράμματα της τελευταίας επικαιροποιημένης έκθεσης του ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος, που δείχνουν ότι το χρέος της Ελλάδας θα αυξηθεί μελλοντικά, σε μακροπρόθεσμη βάση.  Και γι’ αυτό, λοιπόν, φταίει … ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.!

Ξεχνά:

-Ότι, αν είχε μείνει εκείνος, όπως έλεγε το προεκλογικό πρόγραμμά του  (του κόμματός του αλλά και του μείζονος κυβερνητικού εταίρου του, της Νέας Δημοκρατίας), η χρηματοδότηση της Ελλάδας τα επόμενα έτη θα γινόταν …από τις αγορές, με υπογραφή φυσικά νέου μνημονίου, στο πλαίσιο των κανονισμών που διέπουν την παραχώρηση προς την Ελλάδα προληπτικής πιστοληπτικής γραμμής , του τύπου ECCL, και με επιτοκιακές επιβαρύνσεις της Ελλάδας για τις μελλοντικές χρηματοδοτήσεις της ακριβότερες κατά έξι και περισσότερο φορές από τα επιτόκια που έχει εξασφαλίσει η χώρα μας σήμερα από τον ESM. 

-Ότι ο ίδιος, ως εκπρόσωπος της Ελλάδας δέσμευε τη χώρα μας στη θέση πως το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο και, συνεπώς, θα αποπληρωθεί ολόκληρο χωρίς διευκολύνσεις καμιάς μορφής (αυτό υποστήριζε), με εξασφάλιση των αναγκαίων πιστώσεων για τις αποπληρωμές όλων των οφειλών μας από συντριπτικά ακριβότερο δανεισμό από τον σημερινό.

Σταματώ εδώ!  Δεν χρειάζονται περισσότερες αναφορές για την πολιτική εξαπάτηση που για μιαν ακόμη φορά επιχειρεί! Για να ανιχνεύεται σε κάποιον το ήθος της αιδούς για τις αστοχίες και τα λάθη του, προϋποτίθεται ότι συντρέχει και αυτογνωσία, έστω στοιχειώδης. Μην την αναζητείτε πλέον! Έχει χαθεί οριστικά στα πελάγη των ασύγγνωστων κομπασμών, την ώρα που η πατρίδα μάχεται… 

Τελευταία σχόλια

11.09 | 11:45

Αυτονόητα πράγματα που τόσο απλά και κατανοητά παρουσιάζονται. Ελπίζω κάποια στιγμή η πλειονότητα των Ελλήνων να το κατανοήσει.

08.05 | 07:46

Εξαιρετικό.

23.01 | 09:13

Mου αρεσε η αναλυση σου Χριστο

30.11 | 15:57

Ενδιαφέρουσα προσέγγιση στηριγμένη σε πραγματικά γεγονότα

Κοινοποίηση σελίδας