11 Μαϊ. 2016

Ο Ερντογάν υλοποιεί ανενόχλητος την πρώτη γενοκτονία του 21ου αιώνα

Ο.Η.Ε.: «…περισσότεροι από 100 άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί σε καταφύγια που ήταν περικυκλωμένα από τον τουρκικό στρατό (στην κουρδική πόλη Cizre)»!

Κατά τη μεσημβρινή ενημέρωση των εκπροσώπων των διεθνών Μ.Μ.Ε., στην έδρα του Ο.Η.Ε. στη Νέα Υόρκη, ο Εκπρόσωπος του Γ.Γ., κ. Stephane Dujarric (την Τρίτη, 10/5), ανέφερε ότι ο Ύπατος Αρμοστής του Ο.Η.Ε. για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (OHCHR), Zeid Ra'ad Al Hussein, εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με τις εικαζόμενες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που διαπράχθηκαν από τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας στη νοτιοανατολική Τουρκία κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών. 
Συγκεκριμένα τόνισε ότι οι αναφορές σύμφωνα με τις οποίες περισσότεροι από 100 άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί σε καταφύγια που ήταν περικυκλωμένα από τον τουρκικό στρατό, πρέπει να διερευνηθούν από ανεξάρτητη αρχή. 

Ο Ύπατος Αρμοστής του Ο.Η.Ε. για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, δήλωσε ότι υπάρχουν αξιόπιστες αναφορές για τις ενέργειες των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας στην πόλη Cizre την περίοδο της παρατεταμένης απαγόρευσης της κυκλοφορίας που ίσχυσε από τα μέσα Δεκεμβρίου μέχρι τις αρχές Μαρτίου και ότι η εικόνα που δημιουργείται είναι «εξαιρετικά ανησυχητική». 
Ο κ. Zeid δήλωσε επίσης ότι έχει λάβει αναφορές για άοπλους άμαχους, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, που σκόπιμα πυροβολήθηκαν από ελεύθερους σκοπευτές, ή από πυροβολισμούς από άρματα μάχης και άλλα στρατιωτικά οχήματα. 

Ο Ύπατος Αρμοστής κάλεσε τις τουρκικές αρχές να δώσουν σε ανεξάρτητους ερευνητές, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού των Ηνωμένων Εθνών, τη δυνατότητα ανεμπόδιστης πρόσβασης στην περιοχή για να ελέγξουν την ακρίβεια των εν λόγω αναφορών. 

-Το πλήρες κείμενο της ενημέρωσης του Εκπροσώπου μπορεί να αναζητηθεί στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.un.org/sg/spokesperson/highlights/index.asp 
- Βίντεο από την ενημέρωση του Εκπροσώπου: 
http://webtv.un.org/watch/daily-press-briefing-sg-travels-dsg-sudan-kenya-turkey-myanmar-pesticides-migratory-bird-world-day-noon-briefing-guest-today/4887208471001

Τελευταία σχόλια

11.09 | 11:45

Αυτονόητα πράγματα που τόσο απλά και κατανοητά παρουσιάζονται. Ελπίζω κάποια στιγμή η πλειονότητα των Ελλήνων να το κατανοήσει.

08.05 | 07:46

Εξαιρετικό.

23.01 | 09:13

Mου αρεσε η αναλυση σου Χριστο

30.11 | 15:57

Ενδιαφέρουσα προσέγγιση στηριγμένη σε πραγματικά γεγονότα

Κοινοποίηση σελίδας