3 Μαϊ. 2016

Νέα επίθεση της Ιταλίας κατά της Γερμανίας

Μ. Renzi: θα ανησυχούσα για τις γερμανικές τράπεζες αν ήμουν διοικητής της Bundesbank

"Aν ήμουν ο διοικητής της κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας (Bundesbank)  θα ανησυχούσα για τις γερμανικές τράπεζες" δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματτέο Ρέντσι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση της Rai.

"Η περίοδος κατά την οποία μας έδιναν μαθήματα τελείωσε. Ο Γερμανός διοικητής διέθεσε 247 δισεκατομμύρια ευρώ και εύχομαι να είναι αρκετά για τις τράπεζές τους. Ο διοικητής έχει τόσα προβλήματα με τα οποία να ασχοληθεί. Όσο λιγότερο ασχολείται με την Ιταλία, τόσο καλύτερα", συμπλήρωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Σε ότι αφορά την πρόθεση της Αυστρίας να αυξήσει τους ελέγχους στο συνοριακό πέρασμα του Μπρένερ και να στήσει, ενδεχομένως, φράγμα για να αποτρέψει τυχόν μεταναστευτική ροή από την Ιταλία, ο Ρέντσι τόνισε:

"Αυτή είναι προπαγάνδα της Αυστρίας. Είναι μια επικοινωνιακή εκστρατεία, λόγω του ότι παραμένουν σε προεκλογική περίοδο (για τον β΄ γύρο των προεδρικών εκλογών)", είπε ο επικεφαλής του ιταλικού κεντροαριστερού "Δημοκρατικού Κόμματος".

"Η Ιταλία διαθέτει επιτέλους κυβερνητική σταθερότητα και αυτό μας επιτρέπει να εισακουσθούμε σε ότι αφορά το μεταναστευτικό", ολοκλήρωσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης.

Τελευταία σχόλια

11.09 | 11:45

Αυτονόητα πράγματα που τόσο απλά και κατανοητά παρουσιάζονται. Ελπίζω κάποια στιγμή η πλειονότητα των Ελλήνων να το κατανοήσει.

08.05 | 07:46

Εξαιρετικό.

23.01 | 09:13

Mου αρεσε η αναλυση σου Χριστο

30.11 | 15:57

Ενδιαφέρουσα προσέγγιση στηριγμένη σε πραγματικά γεγονότα

Κοινοποίηση σελίδας