27 Απρ. 2016

Προσφυγικό: Οι σκοπιανοί κάνουν λόγο για επαναλειτουργία του βαλκανικού διαδρόμου

Η μεθόδος της "σαρδέλας" ('ή, πώς θα περάσετε από κλειστά ελληνοσκοπιανά σύνορα")

Οι ε/φ “DNEVNIK”, “UTRINSKI VESNIK” και “SLOBODEN PECHAT”, σε σημερινά δημοσιεύματά τους, κάνουν λόγο για «άτυπη de facto επαναλειτουργία» της βαλκανικής διαδρομής, καθώς αυξάνονται οι ομάδες μεταναστών που περνούν παράνομα τα σύνορα Ελλάδας-πΓΔΜ και στη συνέχεια κινούνται προς τα σύνορα της πΓΔΜ με τη Σερβία. 

Η σκοπιανή εφημερίδα UTRINSKI VESNIK αναφέρει ότι δημοσιογράφοι της εντόπισαν (την Τρίτη το απόγευμα) στην πόλη Βέλες ομάδα 30 περίπου μεταναστών που κινούνταν πεζή κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής, με κατεύθυνση τα σύνορα με την Σερβία. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι αστυνομικές αρχές της πΓΔΜ (Σκόπια) διαψεύδουν ότι έχει παρατηρηθεί είσοδος μεταναστών στην χώρα, υπογραμμίζουν ωστόσο ότι έχει αυξηθεί ο αριθμός των προσπαθειών για παράνομη είσοδο. 

Επίσης η σκοπιανή εφημερίδα SLOBODEN PECHAT” εστιάζει στην νέα μέθοδο -αποκαλούμενη ως “σαρδέλα”– που, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές της πΓΔΜ, χρησιμοποιούν οι παράνομοι διακινητές στην πΓΔΜ για τη μεταφορά των μεταναστών από την Γευγελή στο Κουμάνοβο, η οποία περιλαμβάνει το στρίμωγμα περισσότερων από 15 ατόμων σε οχήματα με πολύ μικρότερο αριθμό θέσεων. 

Τελευταία σχόλια

11.09 | 11:45

Αυτονόητα πράγματα που τόσο απλά και κατανοητά παρουσιάζονται. Ελπίζω κάποια στιγμή η πλειονότητα των Ελλήνων να το κατανοήσει.

08.05 | 07:46

Εξαιρετικό.

23.01 | 09:13

Mου αρεσε η αναλυση σου Χριστο

30.11 | 15:57

Ενδιαφέρουσα προσέγγιση στηριγμένη σε πραγματικά γεγονότα

Κοινοποίηση σελίδας