31 Μαρ. 2016

Ισπανία: Πιο κοντά σε κυβέρνηση αλλαγής παρά σε επανάληψη των εκλογών

«Αμοιβαία βούληση για να συνεχιστεί ο διάλογος» (σοσιαλιστών – Podemos) 

«Αμοιβαία βούληση για να συνεχιστεί ο διάλογος» διαπιστώθηκε στην τελευταία συνάντηση του Pablo Iglesias (Podemos) με τον Pedro Sanchez (PSOE). Οι συνομιλίες εξάλλου για το σχηματισμό κυβέρνησης, μεταξύ του Albert Rivera και του Sanchez θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες για να υπάρξει «προοδευτική κυβέρνηση αλλαγής όπως στη Βαλένθια».

Ο Γ.Γ. του Podemos αποφάσισε εξάλλου να τοποθετήσει τον Inigo Errejón υπεύθυνο της διαπραγματευτικής ομάδας και δήλωσε ότι σέβεται τη συμφωνία του PSOE με το C´s (Ciudadanos), αν και κατά τη γνώμη του «η πιο αποτελεσματική, απλή και πιθανή οδός είναι οι 161βουλευτές», αντί των 130 της συμμαχίας PSOE -C´s και ανέφερε ότι είναι στο χέρι του C´s να διευκολύνει το σχηματισμό κυβέρνησης απέχοντας από αυτήν.

Σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση με τον Iglesias στο Κοινοβούλιο ο Sánchez είπε: «Με κάθε επιφύλαξη πιστεύω ότι σήμερα είμαστε πιο κοντά σε κυβέρνηση αλλαγής παρά σε επανάληψη των εκλογών» και επέμεινε ότι η καλύτερη λύση είναι τρικομματική κυβέρνηση PSOE , C´s, Podemos η οποία αθροίζει 199 βουλευτές αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα προδώσει τη συμφωνία που έχει υπογράψει με τον Albert Rivera.

Το PP (Λαϊκό Κόμμα του απερχόμενου πρωθυπουργού Ραχόι) μετά τη συνάντηση των Sánchez-Iglesias αποφάσισε να μην καλέσει ηγέτη των Σοσιαλιστών για συνομιλίες με τον Mariano Rajoy, αφού «τίποτα σημαντικό δεν έχει αλλάξει» αλλά θα περιμένει την κατάληξη των διαπραγματεύσεων μιας ενδεχόμενης αριστερής κυβέρνησης χωρίς ωστόσο να θεωρεί πιθανό το σχηματισμό μιας τέτοιας κυβέρνησης.

Τελευταία σχόλια

11.09 | 11:45

Αυτονόητα πράγματα που τόσο απλά και κατανοητά παρουσιάζονται. Ελπίζω κάποια στιγμή η πλειονότητα των Ελλήνων να το κατανοήσει.

08.05 | 07:46

Εξαιρετικό.

23.01 | 09:13

Mου αρεσε η αναλυση σου Χριστο

30.11 | 15:57

Ενδιαφέρουσα προσέγγιση στηριγμένη σε πραγματικά γεγονότα

Κοινοποίηση σελίδας