28 Μαρ. 2016

Προσφυγικό - Το κρυφτούλι συνεχίζεται

Μετανάστες φέρεται να εισέρχονται στη Βουλγαρία από την Ελλάδα

Κάτοικοι του χωριού Κούλατα στα σύνορα με την Ελλάδα (Προμαχώνας), ισχυρίζονται ότι οι πρώτοι παράνομοι μετανάστες εισήλθαν ήδη στη Βουλγαρία από την Ελλάδα. 
Το περασμένο σαββατοκύριακο, παιδιά από το χωριό παρατήρησαν 67 άνδρες που περπατούσαν με τις αποσκευές τους πάνω στην διεθνή σιδηροδρομική γραμμή. Τα παιδιά είπαν στους γονείς τους ότι οι άνθρωποι αυτοί μιλούσαν ξένη γλώσσα και τους έκαναν νοήματα να μη μιλήσουν. 
Και ενήλικες από το χωριό είδαν αυτή την ομάδα μεταναστών που γρήγορα χάθηκε στο σκοτάδι. 

Ειδοποιήθηκε η συνοριακή αστυνομία, χωρίς όμως να εντοπιστούν τα ίχνη των παράνομων μεταναστών. 

Παρά τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας στα σύνορα με την Ελλάδα, οι κάτοικοι του χωριού Κούλατα και των γύρω χωριών υποστηρίζουν ότι η φύλαξη είναι ανεπαρκής. 
Ανησυχούν επίσης ότι πρώην στρατώνες που βρίσκονται στην περιοχή ετοιμάζονται για να χρησιμοποιηθούν ως κέντρα παραμονής προσφύγων σε περίπτωση αυξημένης μεταναστευτικής πίεσης. 
Οι κάτοικοι τονίζουν ότι μόνο η ανέγερση φράχτη θα μπορούσε να αποτελέσει αποτελεσματικό μέτρο σε περίπτωση μεταναστευτικού ρεύματος από την Ελλάδα προς τη Βουλγαρία.

Τελευταία σχόλια

11.09 | 11:45

Αυτονόητα πράγματα που τόσο απλά και κατανοητά παρουσιάζονται. Ελπίζω κάποια στιγμή η πλειονότητα των Ελλήνων να το κατανοήσει.

08.05 | 07:46

Εξαιρετικό.

23.01 | 09:13

Mου αρεσε η αναλυση σου Χριστο

30.11 | 15:57

Ενδιαφέρουσα προσέγγιση στηριγμένη σε πραγματικά γεγονότα

Κοινοποίηση σελίδας