17 Μαρ. 2016

Η Ευρώπη αναγνωρίζει την ελληνική στήριξη στουςπρόσφυγες

Βελγική εφημερίδα: Η «Μικρασιατική Καταστροφή» παραμένει ακόμη και σήμερα βαθειά χαραγμένη στις μνήμες του ελληνικού έθνους - Οι Έλληνες ακόμη και τώρα που η διαδρομή των Βαλκανίων είναι κλειστή και έχουν εγκλωβισθεί στην Ελλάδα δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες δείχνουν προς τους ανθρώπους αυτούς την συμπόνια τους και την αλληλεγγύη τους

Η εφημερίδα Der Standard δημοσίευσε ανταπόκριση από την Αθήνα με τίτλο «Μνήμες της «Μικρασιατικής Καταστροφής»», στην οποία αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στις πρωτοβουλίες, που λαμβάνουν χώρα συνεχώς στην Αθήνα, για την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους 12.000 περίπου πρόσφυγες, που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη, κοιτάζοντας τα κλειστά σύνορα της ΠΓΔΜ, όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος.

Χρήματα πολλά οι περισσότεροι δεν έχουν, είναι κυρίως συνταξιούχοι, αγοράζουν όμως τρόφιμα και φάρμακα για τους πρόσφυγες, που βρίσκονται στη χώρα. Η «Μικρασιατική Καταστροφή» παραμένει ακόμη και σήμερα βαθειά χαραγμένη στις μνήμες του ελληνικού έθνους, γράφει ο δημοσιογράφος και προσθέτει ότι οι Έλληνες ακόμη και τώρα που η διαδρομή των Βαλκανίων είναι κλειστή και έχουν εγκλωβισθεί στην Ελλάδα δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες δείχνουν προς τους ανθρώπους αυτούς την συμπόνια τους και την αλληλεγγύη.

Μόνον οι φασίστες επιχειρούν να αποκομίσουν πολιτικό κεφάλαιο από την προσφυγική κρίση, γράφει επίσης ο δημοσιογράφος. «Οχυρό Ελλάδα – Η μόνη λύση», γράφει σε φυλλάδια ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος. Στις δημοσκοπήσεις το κόμμα της Χρυσής Αυγής παραμένει σταθερά στην τρίτη θέση, αναφέρεται επίσης στο δημοσίευμα.

Στην συνέχεια ο δημοσιογράφος επισημαίνει ότι περισσότεροι από 10.000 Αθηναίοι προσήλθαν το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου στην Πλατεία Συντάγματος και προσέφεραν ρουχισμό, τρόφιμα και φάρμακα για τους πρόσφυγες και προσθέτει ότι απλοί πολίτες είναι εκείνοι που προσφέρουν επίσης εθελοντικά την εργασία τους, αναλαμβάνοντας και διεκπεραιώνοντας τέτοιου είδους πρωτοβουλίες.

Τελευταία σχόλια

11.09 | 11:45

Αυτονόητα πράγματα που τόσο απλά και κατανοητά παρουσιάζονται. Ελπίζω κάποια στιγμή η πλειονότητα των Ελλήνων να το κατανοήσει.

08.05 | 07:46

Εξαιρετικό.

23.01 | 09:13

Mου αρεσε η αναλυση σου Χριστο

30.11 | 15:57

Ενδιαφέρουσα προσέγγιση στηριγμένη σε πραγματικά γεγονότα

Κοινοποίηση σελίδας