6 Μαρ. 2016

Ρωσικό κανάλι για το προσφυγικό στην Ελλάδα

«Οι Έλληνες συμπάσχουν τους πρόσφυγες,

αλλά φοβούνται για τις πόλεις τους»

Το ρωσικό κανάλι “Russia Today” πρόβαλε ρεπορτάζ σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. 

Στο ρεπορτάζ, υπάρχει αναφορά στη συγκέντρωση περίπου 6 χιλιάδων προσφύγων από χώρες της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής στα σύνορα Ελλάδας-πΓΔΜ Σκόπια), και προβάλλονται εικόνες και δηλώσεις κατοίκων του Πολύκαστρου, υπό την εκτίμηση ότι «οι Έλληνες συμπάσχουν τους πρόσφυγες, αλλά φοβούνται άσχημη εξέλιξη των γεγονότων». 

«Από τη μία πλευρά, λυπούμαστε για τα παιδιά και τις μητέρες που έρχονται εδώ. Είμαι και εγώ μητέρα. Αλλά, από την άλλη πλευρά, η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα, και φοβόμαστε, ότι μια μέρα θα μας διώξουν από εδώ. Αν συγκεντρωθούν εδώ πολλοί άνθρωποι, οι οποίοι δεν μπορούν να φύγουν και θα πρέπει να θρέψουν τις οικογένειες τους, τι τους απομένει; Όχι μόνο θα αρχίσουν να κλέβουν, αλλά και να σκοτώνουν για χρήματα», δηλώνει κάτοικος της πόλης, με άλλον να προσθέτει: «Η καρδιά μου ματώνει στη σκέψη, ότι στη θέση τους θα μπορούσε να ήμασταν και εμείς. Συμπάσχουμε τους μετανάστες και θα θέλαμε να τους παράσχουμε περισσότερη βοήθεια, αλλά δεν μπορούμε, ιδίως οικονομικά. Αυτό μας ανησυχεί ιδιαίτερα». 

Στο σημείο αυτό, το κανάλι σημειώνει πως «ορισμένοι κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα», προβάλλοντας δήλωση κατοίκου, ο οποίος ανέφερε : «Δεν θα καταφέρουμε τίποτα εδώ, τίποτα δεν θα αλλάξει. Οι κάτοικοί μας φεύγουν από εδώ, κυρίως στη Γερμανία, την Ολλανδία και την Κύπρο. Πολλοί από αυτούς βρίσκονται ήδη εκεί. Η πόλη έχει πλημμυρίσει από πρόσφυγες». 
«Η ελληνική κοινωνία συμπάσχει, γενικότερα, τους πρόσφυγες, αλλά η αδυναμία της ελληνικής οικονομίας την αναγκάζει να ανησυχεί, πρωτίστως, για την δική της μοίρα. Όλοι, με όσους καταφέραμε να συνομιλήσουμε, συμπάσχουν τους μετανάστες, που υποφέρουν από πολέμους, που δεν άρχισαν αυτοί, ωστόσο, οι κάτοικοι του Πολύκαστρου φοβούνται, ότι θα αναγκαστούν, όπως και οι κάτοικοι άλλων ελληνικών πόλεων, η οικονομία των οποίων είναι ήδη αποδυναμωμένη, να πληρώσουν για αυτή τη μεταναστευτική κρίση, για την οποία δεν ευθύνονται». 

Τελευταία σχόλια

11.09 | 11:45

Αυτονόητα πράγματα που τόσο απλά και κατανοητά παρουσιάζονται. Ελπίζω κάποια στιγμή η πλειονότητα των Ελλήνων να το κατανοήσει.

08.05 | 07:46

Εξαιρετικό.

23.01 | 09:13

Mου αρεσε η αναλυση σου Χριστο

30.11 | 15:57

Ενδιαφέρουσα προσέγγιση στηριγμένη σε πραγματικά γεγονότα

Κοινοποίηση σελίδας