19 Φεβ. 2016

Προσφυγικό-Μια περίεργη είδηση

Διάσωση 900 μεταναστών

από βουλγαρικό πλοίο

– Μεταφέρθηκαν στη Μυτιλήνη

Το βουλγαρικό πρακτορείο ΝΟVINITE μετέδωσε σήμερα το μεσημέρι ότι το πλοίο της βουλγαρικής ακτοφυλακής Obzor 525 που συμμετέχει στην επιχείρηση Poseidon Rapid Intervention, διέσωσε την Πέμπτη περίπου 900 μετανάστες κοντά στη Λέσβο. 

Το πλοίο το οποίο βοηθά την Ελλάδα στην αντιμετώπιση της μεταναστευτικής πίεσης στα εξωτερικά θαλάσσια σύνορα της Ε.Ε., στην περιοχή της Λέσβου, πραγματοποιούσε κατά το πρακτορείο περιπολία μεταξύ του λιμένα της Μυτιλήνης και των τουρκικών ακτών. 

Οι μετανάστες, οι εθνικότητες των οποίων δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, αποβιβάστηκαν από το βουλγαρικό πλοίο στη Μυτιλήνη. 

Το πλοίο Obzor συμμετέχει στην επιχείρηση της Frontex με πλήρωμα 32 αξιωματικών από τα τέλη Δεκεμβρίου 2015, ανέφερε τέλος το πρακτορείο.

Ερωτήματα:

- Διάσωση 900 ατόμων με μιας, δεν έχει ξαναγίνει στην περιοχή. Τα 900 άτομα επέβαιναν σε πλοίο; Γιατί σε φουσκωτά σκάφη δεν χωράνε…

- Πού ακριβώς έκανε περιπολίες το βουλγαρικό σκάφος; Γιατί η αναφορά του πρακτορείου για περιπολία «μεταξύ του λιμένα της Μυτιλήνης και των τουρκικών ακτών», είναι παράδοξη, εφ’ όσον η Frontex (όπου το πρακτορείο εντάσσει το βουλγαρικό σκάφος) περιπολεί μόνο στα ελληνικά χωρικά ύδατα και δεν επιτρέπεται να περιπολεί σε τουρκικές ακτές, ως δύναμη της Ε.Ε..

- Γιατί οι 900 μετανάστες αποβιβάστηκαν στη Μυτιλήνη; Δεν ισχύει η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, σύμφωνα με την οποία οι διασωζώμενοι θα επιστρέφονται στην Τουρκία;      

Τελευταία σχόλια

11.09 | 11:45

Αυτονόητα πράγματα που τόσο απλά και κατανοητά παρουσιάζονται. Ελπίζω κάποια στιγμή η πλειονότητα των Ελλήνων να το κατανοήσει.

08.05 | 07:46

Εξαιρετικό.

23.01 | 09:13

Mου αρεσε η αναλυση σου Χριστο

30.11 | 15:57

Ενδιαφέρουσα προσέγγιση στηριγμένη σε πραγματικά γεγονότα

Κοινοποίηση σελίδας