15 Φεβ. 2016

Ουγγαρία - Προσφυγικό

Ν. Ξυδάκης: "...δεν έχετε στείλει

ούτε μία κουβέρτα!"

Η Αθήνα κατηγορεί την Ουγγαρία για τη μη συνεισφορά της στις προσπάθειες της χώρας να αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση και για την πολιτική της απόφαση να βοηθήσει την ΠΓΔΜ να χτίσει φράκτη στα ελληνικά σύνορα, σημειώνει το δημοσίευμα, αναφερόμενο στα όσα υποστηρίζει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για Ευρωπαϊκά θέματα Νίκος Ξυδάκης στο πλαίσιο συνέντευξής του στην Ουγγρική εφημερίδα Nepszabadsag.

Ο Νίκος Ξυδάκης, αναφέρει το δημοσίευμα, αναρωτιέται γιατί η Βουδαπέστη θέλει να υποδεικνύει στους άλλους τι να κάνουν με την προσφυγική κρίση, τη στιγμή μάλιστα που η Ελλάδα δεν έχει ποτέ ασκήσει κριτική για την πολιτική του Ούγγρου Πρωθυπουργού Victor Orban και προσθέτει ότι είναι περίεργο το ότι η Βουδαπέστη, η οποία επιτίθεται στην Αθήνα, δεν έχει αποστείλει ούτε μία κουβέρτα ή τέντα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, ενώ άλλα κ-μ, όπως η Λιθουανία, η οποία βρίσκεται αρκετά μακριά από τη Μεσογειακή ζώνη κρίσης, έχουν προσφέρει τη βοήθειά τους και έχουν παράσχει εξοπλισμό για τη φροντίδα των προσφύγων. 

Ο κ. Ξυδάκης υπογραμμίζει ακόμα ότι είναι πολιτική η απόφαση της Ουγγαρίας να στείλει πέντε αστυνομικούς στην αποστολή της Frontex στο Αιγαίο και την ίδια στιγμή να προμηθεύσει την ΠΓΔΜ με 100 χιλιόμετρα σύρμα και με μία στρατιωτικο-αστυνομική μονάδα 31 μελών για να χτίσει διπλό τείχος στα ελληνικά σύνορα, απόφαση η οποία εκλαμβάνεται από την Ελλάδα ως εχθρική πράξη, ενώ αντίθετα η Ελλάδα θεωρεί την Ουγγαρία φιλική χώρα, σύμμαχο στο ΝΑΤΟ και εταίρο στην ΕΕ, αναφέρει το δημοσίευμα.

Τέλος, καταλήγει το δημοσίευμα, ο αναπληρωτής Υπουργός εξωτερικών επισημαίνει ότι η κίνηση των γειτονικών χωρών της ΠΓΔΜ και της Βουλγαρίας δεν είναι μεν φιλική, αλλά είναι αποδεκτή εφόσον αυτές επιθυμούν να υπερασπιστούν τα σύνορά τους, ενώ χαρακτηρίζει απαράδεκτο το γεγονός άλλα κ-μ να στέλνουν αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις στα ελληνο-σκοπιανά και ελληνο-βουλγαρικά σύνορα και διερωτάται ποιος είναι τελικά ο εχθρός.

 

Τελευταία σχόλια

11.09 | 11:45

Αυτονόητα πράγματα που τόσο απλά και κατανοητά παρουσιάζονται. Ελπίζω κάποια στιγμή η πλειονότητα των Ελλήνων να το κατανοήσει.

08.05 | 07:46

Εξαιρετικό.

23.01 | 09:13

Mου αρεσε η αναλυση σου Χριστο

30.11 | 15:57

Ενδιαφέρουσα προσέγγιση στηριγμένη σε πραγματικά γεγονότα

Κοινοποίηση σελίδας