1 Φεβ. 2016

Πορτογαλία-εξελίξεις

Η κυβέρνηση των Πορτογάλων σοσιαλιστών

αποσταθεροποιείται από τη δεξιά

που έφυγε πρόσφατα από την κυβέρνηση   

Στο πορτογαλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο LUSA αναρτήθηκε τηλεγράφημα που αναφέρεται στους διαξιφισμούς μεταξύ ηγετικών στελεχών του κυβερνώντος PS (σοσιαλιστές) και του κεντροδεξιού PSD (της απελθούσας κυβέρνησης δηλαδή), με τίτλο «Το PS κατηγορεί το PSD σε ότι αφορά στον Εθνικό Προϋπολογισμό 2016». 

Το τηλεγράφημα αναφέρει ότι ο Joao Galamba, Εκπρόσωπος και μέλος της Κεντρικής Γραμματείας του PS, μετέφερε στους δημοσιογράφους ότι το PSD «κάνει κακό» στις διαπραγματεύσεις σχετικά με τον προϋπολογισμό μεταξύ Πορτογαλίας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ επεσήμανε ότι «είναι αναληθές πως υπάρχει αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις –κάτι που θα επιθυμούσε το PSD», αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι «πρόκειται για μία περίπλοκη και δύσκολη διαδικασία, στην οποία η πορτογαλική κυβέρνηση, πρέπει να αφεθεί απερίσπαστη να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας». 

Σύμφωνα με τον κ. Galamba, η προηγούμενη κυβέρνηση PSD/ CDS-PP είπε ψέματα και πούλησε «φύκια για μεταξωτές κορδέλες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και το αντίστροφο στις πορτογαλικές οικογένειες». 

«Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Πορτογαλίας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι μια κανονική διαδικασία, η οποία έχει συμβεί με άλλες χώρες, όπως στη Γαλλία, στην Ιταλία και σύντομα να συμβεί και στην Ισπανία. Σε αντίθεση με ό, τι συμβαίνει στην Πορτογαλία, στις χώρες αυτές η αντιπολίτευση δεν προσπαθεί να περιορίσει τα περιθώρια ελιγμών στις διαπραγματεύσεις των αντίστοιχων κυβερνήσεων εναντίον των συμφερόντων των λαών τους», σημείωσε το ηγετικό στέλεχος των Σοσιαλιστών, καταλήγει το τηλεγράφημα. 

Τελευταία σχόλια

11.09 | 11:45

Αυτονόητα πράγματα που τόσο απλά και κατανοητά παρουσιάζονται. Ελπίζω κάποια στιγμή η πλειονότητα των Ελλήνων να το κατανοήσει.

08.05 | 07:46

Εξαιρετικό.

23.01 | 09:13

Mου αρεσε η αναλυση σου Χριστο

30.11 | 15:57

Ενδιαφέρουσα προσέγγιση στηριγμένη σε πραγματικά γεγονότα

Κοινοποίηση σελίδας