1 Φεβ. 2016

Προσφυγικό - Νόμπελ σε Έλληνες

Στήριξη στην υποψηφιότητα των κατοίκων των ελληνικών νησιών

για το Νόμπελ ειρήνης

Στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Le Monde δημοσιεύεται άρθρο με τίτλο: «Στήριξη στην υποψηφιότητα των κατοίκων των ελληνικών νησιών για το Νόμπελ ειρήνης». Οι κάτοικοι των ελληνικών νησιών βρίσκονται στην πρώτη γραμμή μιας από τις πιο σοβαρές κρίσεις που ταλανίζουν την Ευρώπη. Λόγω του γεγονότος ότι βλέπουν κάθε μέρα να καταφθάνουν στη Γηραιά Ήπειρο εκατοντάδες γυναίκες και παιδιά προς αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής, έχει υποβληθεί αίτηση για την υποψηφιότητά τους για το Νόμπελ ειρήνης.

Οι κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν τους Συρίους πρόσφυγες, παρά το γεγονός ότι είναι και οι ίδιοι θύματα μιας σοβαρής οικονομικής κρίσης. Η δράση και οι θυσίες τους θα εκτιμηθούν, καθώς συνεισφέρουν σημαντικά στην παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα.”Μέσα στο διάστημα από το βράδυ της Κυριακής 31 Ιανουαρίου μέχρι τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου, η αίτηση αυτή συγκέντρωσε παραπάνω από 600.000 υπογραφές.

Σύμφωνα με πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης, πανεπιστήμια της Αμερικής, της Βρετανίας και της Δανίας πρόκειται να συντάξουν την δήλωση της υποψηφιότητας που θα υποβληθεί στην επιτροπή της Νορβηγίας. Από την πρώτη Ιανουαρίου του 2015, 900.000 άνθρωποι έχουν φτάσει στην Ελλάδα, από την Τουρκία. Σύμφωνα με το αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων, Έλληνες επιστήμονες έχουν ζητήσει την υποψηφιότητα τριών προσώπων. Πρόκειται για μια ογδοντάχρονη και έναν ψαρά της Λέσβου, που έχουν συνεισφέρει ιδιαίτερα στην στήριξη των προσφύγων, καθώς και για την ηθοποιό Σούζαν Σάραντον, που αποτέλεσε την πρώτη προσωπικότητα διεθνούς εμβέλειας που μετέβη στο νησί για να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη σχετικά με την κατάσταση.

Τελευταία σχόλια

11.09 | 11:45

Αυτονόητα πράγματα που τόσο απλά και κατανοητά παρουσιάζονται. Ελπίζω κάποια στιγμή η πλειονότητα των Ελλήνων να το κατανοήσει.

08.05 | 07:46

Εξαιρετικό.

23.01 | 09:13

Mου αρεσε η αναλυση σου Χριστο

30.11 | 15:57

Ενδιαφέρουσα προσέγγιση στηριγμένη σε πραγματικά γεγονότα

Κοινοποίηση σελίδας