31 Ιαν. 2016

Τουρκία: Ισχυρισμοί ότι η Ελλάδα εκπαιδεύει τρομοκράτες

Τουρκική εφημερίδα Hurriyet: “…δυο τρομοκράτες έλαβαν στο παρελθόν εκπαίδευση σε στρατόπεδα της οργάνωσης (DHKP – C) στη Συρία και την Ελλάδα…”

Την είδηση ότι 2 μέλη του DHKP – C, ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία Sabanci, Ismail Akkol, και ο ύποπτος για την επίθεση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Hasan Biber, διέφυγαν από την Ελλάδα στην Τουρκία με πλαστές ταυτότητες δημοσιεύει η Hurriyet. 

Αναλυτικότερα, η Τουρκική Υπηρεσία Πληροφοριών (MIT) φέρεται να έχει στείλει “μυστική και επέιγουσα” προειδοποίηση προς όλες τις Διευθύνσεις Ασφαλείας και τις συνοριακές αρχές ότι τα δυο μέλη του DHKP – C, τα οποία, παρά το ερυθρό δελτίο (ένταλμα σύλληψης) η Ελλάδα δεν εξέδωσε στην Τουρκία, εισήλθαν με πλαστές ταυτότητες στην Τουρκία και αξιολογείται ότι σχεδιάζουν “συγκλονιστικό επεισόδιο” στην Τουρκία. Στο έγγραφο της ΜΙΤ ζητείται να αυξηθεί ο αριθμός των (αστυνομικών) ομάδων, κυρίως στις συνοριακές πύλες, στα κτίρια των Διευθύνσεων Ασφαλείας, σε κρίσιμα σημεία δημοσίων ιδρυμάτων και στα γραφεία πολιτικών κομμάτων. 

Στο δημοσίευμα, συντάκτης του οποίου είναι ο Fevzi Kizilkoyun, σημειώνεται ότι “οι δυο τρομοκράτες έλαβαν στο παρελθόν εκπαίδευση σε στρατόπεδα της οργάνωσης (DHKP – C) στη Συρία και την Ελλάδα”. 

Τελευταία σχόλια

11.09 | 11:45

Αυτονόητα πράγματα που τόσο απλά και κατανοητά παρουσιάζονται. Ελπίζω κάποια στιγμή η πλειονότητα των Ελλήνων να το κατανοήσει.

08.05 | 07:46

Εξαιρετικό.

23.01 | 09:13

Mου αρεσε η αναλυση σου Χριστο

30.11 | 15:57

Ενδιαφέρουσα προσέγγιση στηριγμένη σε πραγματικά γεγονότα

Κοινοποίηση σελίδας