26 Ιαν. 2016

Ευρώπη-προσφυγικό

Ο Βέλγος υφυπουργός μετανάστευσης ζητεί από την Ελλάδα να αρχίσει να κάνει απωθήσεις των προσφύγων που προσπαθούν να μεταβούν στις ακτές της

Η κατάντια της σημερινής Ευρώπης αποκαλύπτεται πλήρως από τηλεγράφημα, πριν λίγη ώρα, του βελγικού πρακτορείου Belga.  

Το τηλεγράφημα, υπό τον τίτλο «Προσφυγική κρίση: Ο Francken ζητά απωθήσεις (push backs) προσφύγων από την Ελλάδα», αναφέρεται στην αντίδραση της εκπροσώπου του Βέλγου υφυπουργού Μετανάστευσης, T. Francken, στις σημερινές δηλώσεις του Έλληνα ομολόγου του, Γ. Μουζάλα, σύμφωνα με τις οποίες κατά την διάρκεια του χτεσινού άτυπου Συμβουλίου των υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε. ο κ. Francken ζήτησε από την Ελλάδα να αρχίσει να κάνει απωθήσεις των προσφύγων που προσπαθούν να μεταβούν στις ελληνικές ακτές. 
Σημειώνεται ειδικότερα ότι η Katrien Jansseune, εκπρόσωπος του T. Francken, δεν θέλησε ούτε να επιβεβαιώσει ούτε να διαψεύσει τις δηλώσεις Μουζάλα περί πιέσεων από την πλευρά του Francken να γίνουν απωθήσεις των προσφύγων. «Οι συζητήσεις στο Άμστερνταμ ήταν ανεπίσημες και έγιναν μέσα σε ένα χαλαρό κλίμα και δεν θέλω να κάνω κάποιο άλλο σχόλιο», σημείωσε. Ωστόσο, δεν παρέλειψε να προσθέσει πως εξαιτίας του άτυπου χαρακτήρα του Συμβουλίου τίποτα από όσα είπε ο T. Francken δεν αποτελεί επίσημη θέση της βελγικής κυβέρνησης.  

Τελευταία σχόλια

11.09 | 11:45

Αυτονόητα πράγματα που τόσο απλά και κατανοητά παρουσιάζονται. Ελπίζω κάποια στιγμή η πλειονότητα των Ελλήνων να το κατανοήσει.

08.05 | 07:46

Εξαιρετικό.

23.01 | 09:13

Mου αρεσε η αναλυση σου Χριστο

30.11 | 15:57

Ενδιαφέρουσα προσέγγιση στηριγμένη σε πραγματικά γεγονότα

Κοινοποίηση σελίδας