22 Ιαν. 2016

Ισπανία-Πολιτικές εξελίξεις

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις του Βασιλιά με τα κόμματα του Ισπανικού Κοινοβουλίου προκειμένου να δοθεί διερευνητική εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις του Βασιλιά με τα κόμματα του Ισπανικού Κοινοβουλίου προκειμένου να δοθεί διερευνητική εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Για Σήμερα συναντάται με τους επικεφαλής του Podemos, του PSOE (σοαιαλιστές) και Λαϊκού Κόμματος (δεξιά, κόμμα με τις περισσότερες έδρες στη Βουλή), ενώ η εντολή θα δοθεί ως είθισται στο πρώτο κόμμα.

Ο επικεφαλής του Λαϊκού Κόμματος Mariano Rajoy θα αποδεχθεί την διερευνητική εντολή παρά το γεγονός ότι δεν έχει τις απαραίτητες ψήφους προκειμένου να κυβερνήσει. Το μοναδικό κόμμα το οποίο έχει δηλώσει ότι θα τον υποστηρίξει στη δεύτερη ψηφοφορία όπου χρειάζεται απλή πλειοψηφία είναι το Ciudadanos το οποίο έχει ανακοινώσει ότι θα απόσχει. Επιπλέον, σε χθεσινή συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε μεταξύ του βασιλιά και του επικεφαλής των Ciudadanos, ο επικεφαλής του, Albert Rivera, προσφέρθηκε να μεσολαβήσει μεταξύ του PP (Λαϊκό Κόμμα) και του PSOE προκειμένου να υπάρξει κυβέρνηση συνασπισμού.

Τα ρεπορτάζ αναφέρουν ότι κατά τη συνάντηση του με το Βασιλιά ο Pablo Iglesias δήλωσε την πρόθεσή του να σχηματίσει κυβέρνηση ‘αλλαγής’ με το PSOE και την IU (αριστερά), στην οποία ο ίδιος θα είναι αντιπρόεδρος. 

Τελευταία σχόλια

11.09 | 11:45

Αυτονόητα πράγματα που τόσο απλά και κατανοητά παρουσιάζονται. Ελπίζω κάποια στιγμή η πλειονότητα των Ελλήνων να το κατανοήσει.

08.05 | 07:46

Εξαιρετικό.

23.01 | 09:13

Mου αρεσε η αναλυση σου Χριστο

30.11 | 15:57

Ενδιαφέρουσα προσέγγιση στηριγμένη σε πραγματικά γεγονότα

Κοινοποίηση σελίδας