16 Ιαν. 2016

Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει πλέον καμία αίσθηση του τί κάνει;…

Το Λιμενικό συλλαμβάνει 3 εθελοντές Ισπανούς πυροσβέστες στη Λέσβο, που συμμετείχαν στον αγώνα διάσωσης μεταναστών… 

Τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται σε ανακοινωθέν της Ισπανικής Επιτροπής Παροχής Βοήθειας στους Πρόσφυγες η οποία καταδίκασε τη σύλληψη και την κράτηση των τριών πυροσβεστών. Επιπλέον, αναφέρονται στις δηλώσεις των Ευρωβουλευτών της Ενωμένης Αριστεράς, Marina Albiol και Javier Couso, οι οποίοι απέστειλαν και σχετική καταγγελία στην Ευρ. Επιτροπή. Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο δήμαρχος της Σεβίλης, Juan Espadas, εξέφρασε την ανησυχία του για το συμβάν και δήλωσε ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το ισπανικό ΥΠΕΞ, ενώ επισημαίνεται ότι η Ενωμένη Αριστερά της περιοχής La Algaba στην Σεβίλη, τόπου καταγωγής ενός εκ των τριών πυροσβεστών έχει συγκεντρώσει πάνω από 10.000 υπογραφές και έχει αποστείλει υπόμνημα στον José Manuel García-Margallo προκειμένου να εκκινήσει όλα τα δυνατά μέσα και να απελευθερώσει τους συλληφθέντες.

Παράλληλα, ο βουλευτής του Podemos, Sergio Pascual, ζήτησε δημοσίως από την κυβέρνηση του Rajoy να αποσαφηνίσει την κατάσταση και να βοηθήσει στην απελευθέρωσή τους, ενώ σήμερα στη Σεβίλη διάφορες οργανώσεις έχουν καλέσει παράσταση διαμαρτυρίας στην πλατεία Plaza Nueva στο κέντρο της Σεβίλης. 
H εφημερίδα El Mundo επισημαίνει ότι οι τρεις απολογούνται στον ανακριτή και ενδεχομένως να αντιμετωπίσουν ποινή κάθειρξης δέκα ετών και φιλοξενούνται δηλώσεις του δικηγόρου υπεράσπισης ο οποίος αναφέρει ότι δεν είχαν άδεια επιχείρησης αλλά την είχαν ζητήσει από το λιμενικό. Στο ίδιο άρθρο επισημαίνεται ότι οι τρεις κρατούνται σε κελί πέντε μέτρων ενώ φαγητό και ρούχα χρειάστηκε να μεταφέρουν οι υπόλοιποι εθελοντές στους κρατούμενους. Το άρθρο επισημαίνει ότι «η αντίδραση του Ελληνικού Λιμενικού προκλήθηκε μετά την εντατικοποίηση και την αυστηροποίηση των μεταναστευτικών ελέγχων στην Ελλάδα και ειδικά σε σχέση με τις πολυάριθμες ΜΚΟ οι οποίες δραστηριοποιούνται στην περιοχή δίνοντας βοήθειας στα κύματα των προσφύγων από τη Συρία που συνεχίζουν να φθάνουν». 

Τελευταία σχόλια

11.09 | 11:45

Αυτονόητα πράγματα που τόσο απλά και κατανοητά παρουσιάζονται. Ελπίζω κάποια στιγμή η πλειονότητα των Ελλήνων να το κατανοήσει.

08.05 | 07:46

Εξαιρετικό.

23.01 | 09:13

Mου αρεσε η αναλυση σου Χριστο

30.11 | 15:57

Ενδιαφέρουσα προσέγγιση στηριγμένη σε πραγματικά γεγονότα

Κοινοποίηση σελίδας