7 Ιαν. 2016

E.E.-προσφυγικό

Ομολογεί τώρα η Ε.Ε.

ότι η συμφωνία με την Τουρκία

για το προσφυγικό δεν απέδωσε...

Ανταπόκριση του Peter Spiegel από το Άμστερνταμ για τους Financial Times (FT), που αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, με τίτλο EU aid fails to stem flow of migrants from Turkey, σχολιάζει ότι ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Frans Timmermans, ανακοίνωσε ότι θα μεταβεί στην Τουρκία για να συζητήσει το ζήτημα της μη ικανοποιητικής πτώσης της εισροής μεταναστών από την Τουρκία μετά την παροχή οικονομικής βοήθειας από την Ε.Ε. προς την Άγκυρα.

Ο Timmermans πρόσθεσε ότι η Άγκυρα πρέπει να βελτιώσει τις προσπάθειές της σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας του Νοεμβρίου. Η εφημερίδα τονίζει ότι οι επισημάνσεις Timmermans έρχονται εν μέσω όλο και περισσοτέρων ανησυχιών στο Βερολίνο ότι δεν αποφέρει καρπούς η στρατηγική του η οποία ήταν επικεντρωμένη στην Τουρκία.

Ο Γερμανός υπουργός εσωτερικών σημείωσε επίσης ότι «η εντύπωσή μας είναι ότι η πτώση στον αριθμό που υπάρχει συνδέεται κυρίως με τις άσχημες καιρικές συνθήκες. Βλέπουμε κάποια προσπάθεια εκ μέρους της Τουρκίας για την μείωση των ροών, ωστόσο δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε μια βιώσιμη, μόνιμη και ορατή μείωση εξαιτίας αυτών των δράσεων».

http://www.ft.com/cms/s/0/d62b85ca-b539-11e5-8358-9a82b43f6b2f.html

 

Τελευταία σχόλια

11.09 | 11:45

Αυτονόητα πράγματα που τόσο απλά και κατανοητά παρουσιάζονται. Ελπίζω κάποια στιγμή η πλειονότητα των Ελλήνων να το κατανοήσει.

08.05 | 07:46

Εξαιρετικό.

23.01 | 09:13

Mου αρεσε η αναλυση σου Χριστο

30.11 | 15:57

Ενδιαφέρουσα προσέγγιση στηριγμένη σε πραγματικά γεγονότα

Κοινοποίηση σελίδας