2 Ιουν. 2022

Τα εθνικά θέματα δεν είναι για μικροκομματικά παιχνίδια ανάξιων ηγεσιών

Ο Κώστας Καραμανλής

και τα εθνικά θέματα

Είναι τουλάχιστον τραγικό, αν και με βαρύτατες συνέπειες για τη χώρα και τα μείζοντα συμφέροντά της, να υποβαθμίζονται και να μετατρέπονται σε ζήτημα απολύτως μικρομματικών κινήτρων προς όφελος του Κυριάκου Μητσοτάκη και των φαντασιακών αφηγημάτων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, όσα είπε πριν μερικές ώρες ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμνλής σχετικά με τα εθνικά μας θέματα και την στα όρια της μειοδοτικής ευθύνης εξωτερική πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη στα ελληνοτουρκικά.

Είναι φανερό πως για κάθε νοήμονα πολίτη οι τεράστιες ευθύνες του Κώστα Καραμανλή να αποτρέψει το πτωχευτικό περιστατικό που ακολούθησε την πρωθυπουργία του αλλά κυρίως να ανακόψει τις ολέθριες συνέπειες της υπό εγκληματικούς όρους και μοιραίας για την ελληνική οικονομία ένταξης στο ευρώ από τον Κώστα Σημίτη, δεν είναι νοητό να συμψηφίζονται με τα εθνικά θέματα. Δεν είναι νοητό ούτε ως προς το περιεχόμενο των συμψηφιζομένων, αλλ’ ούτε και ως προς τις δυνάμει συνέπειες του ενός και του άλλου. Το πρώτο, η ένταξη στο ευρώ, σε κάθε περίπτωση επιτρέπει μια διαρκή διαπραγμάτευση με ζητούμενο την βελτίωση των όρων πλήρους πλέον στην εποχή μας οικονομικής εξάρτησης από την ΕΕ. Το δεύτερο, όμως, τα εθνικά θέματα δηλαδή και τα μείζονα συμφέροντα της Ελλάδας, στο σκηνικό μιας ενδεχόμενης ήττας καταλήγουν σε ανήκεστη βλάβη για τη χώρα και τους πολίτες της.

Τι, άραγε συγκρίνουν, λοιπόν, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ; Την οικονομική πολιτική του Κώστα Καραμανλή, με τις δραματικές προειδοποιήσεις του ίδιου στην ομιλία του πριν λίγες ώρες, για τους μεγάλους πια κινδύνους για σοβαρές οπισθοχωρήσεις της Ελλάδας στα ελληνοτουρκικά; Υπάρχει άραγε πιο τυχοδωκτικός συμψηφισμός από τον παραπάνω;         

Δεν ξέρω αν οι παραπάνω εξ ορισμού πολιτικοί τυχοδιώκτες  σε μια πολύ δύσκολη, στιγμή για την Ελλάδα, αντιλαμβάνονται το εθνικό ανοσιούργημα που ενορχηστρώνουν στην πλάτη του ύψιστου συμφέροντος της χώρας. Και στο τέλος της μέρας δεν έχει και σημασία να προσπαθούμε να δούμε τί καταλαβαίνουν αυτοί οι πολιτικοί τυχοδιώκτες και με τί κίνητρα επιτελούν τον τελικά ανθελληνικό σκοπό τους. Απόλυτη προτεραιότητα έχει η απομόνωση και ο στιγματισμός τους.

Όχι για να υποστηριχτεί ο Κώστας Καραμανλής! Αλλά για να προαχθούν τα ύψιστα συμφέροντα της χώρας και των πολιτών της.  

 

 

 

 

Τελευταία σχόλια

11.09 | 11:45

Αυτονόητα πράγματα που τόσο απλά και κατανοητά παρουσιάζονται. Ελπίζω κάποια στιγμή η πλειονότητα των Ελλήνων να το κατανοήσει.

08.05 | 07:46

Εξαιρετικό.

23.01 | 09:13

Mου αρεσε η αναλυση σου Χριστο

30.11 | 15:57

Ενδιαφέρουσα προσέγγιση στηριγμένη σε πραγματικά γεγονότα

Κοινοποίηση σελίδας