15 Μαϊ. 2022

Οι επιλήσμονες των μεγάλων αρχών της ελληνικής προοδευτικής παράταξης

Κραυγαλέο έλλειμμα

πολιτικού φιλότιμου

Χρειάζεται θράσος ενός εκατομμυρίου καρδιναλίων για να κάνεις ότι έκανε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ!

Πήγε στη Βουλή και αγκαζέ με τον Κυριάκο Μησοτάκη ψηφίσανε την απαράδεκτη συμφωνία παραχώρησης βάσεων στην Ελλάδα για τις ΗΠΑ, με μόνο αντάλλαγμα για την ολοφάνερη υποτίμηση των ελληνικών συμφερόντων μια προσκλησούλα του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και μία ομιλία στα αμερικανικά νομοθετικά σώματα, επειδή εδώ στην Ελλάδα ο ίδιος καταρρέει ηχηρά -μπας και σωθεί με παραστάσεις. Το αν αυτό κρίνεται ως δίκαιο αντάλλαγμα ή εάν είναι χυδαία μικροπολιτική αρπαχτή στην πλάτη των ύψιστων συμφερόντων της χώρας μας μπορεί να το καταλάβει και ένα μικρό παιδί!   

Όμως η αήθεια του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν είναι εδώ. Άλλωστε, όλα τα κρίσιμα για τη δεξιά νομοσχέδια αλά μπρατσέτα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ψηφίζουν εδώ και χρόνια τιμώντας την παράδοση της συνυπουργίας και της συγκυβέρνησης με τους Βορίδη και Αδ. Γεωργιάδη. Η μεγάλη αήθεια του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ βρίσκεται στο ότι μιλώντας ο πρωθυπουργίσκος στη Βουλή για την ετεροβαρή για τα συμφέροντα της χώρας μας νέα ελληνομερικανική συμφωνία τόλμησε να πιάσει στο στόμα του τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ. Και δεν έχουν περάσει λίγες μόλις μέρες από τις χαρές και τα πανηγύρια που ξαναφέρανε το όνομα του μεγάλου κινήματος για τις μικροπολιτικές ανάγκες τους στην επιφάνεια, αλλά δεν βρέθηκε ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να απαντήσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη μέσα στη Βουλή!

Το έκανε ο Αλέξης Τσίπρας. Και δεν ξέρω αν το έκανε επαρκώς ή όχι -αυτό είναι στην κρίση εκάστου εξ ημών- αλλά να έχεις το θράσος αφού έχεις σιωπήσει σαν τον ένοχο και εκ των υστέρων να ασκείς κριτική στον Τσίπρα που έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά για την προδευτική παράταξη, είναι κραυγαλέα αυτογελοιοποίηση και εμπαιγμός στα μούτρα όλων των πολιτών που πίστεψαν και συμπορεύτηκαν με το γνήσιο ΠΑΣΟΚ και τον ιδρυτή του! Και σαν μη έφτανε αυτό, βρέθηκε και εκπρόσωπος αυτου του κόμματος στην εθνική αντιπροσωπεία που διέπραξε την κορυφαία ασέβεια να συγκρίνει τον Ανδρέα Παπανδρέου με τον …Νίκο Αδρουλάκη!…    

Δεν θα ασχολιόμουν με την περίπτωση! Άλλωστε η συντριπτική πλειοψηφία του προοδευτικού κόσμου έχει πλέον εδραία άποψη για τον τυχοδιωτικό ρόλο του ανομολόγητου συμπαραστάτη στον Εφιάλτη και της πολιτικής αρπαχτής επί πτωμάτων, στον οποίο έχει καταδικάσει ως πολιτικός εκπροσωπός της μερίδα της μεσαίας τάξης το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Όμως οι ίδιοι υπερέβησαν κάθε όριο πριν λίγες ώρες επιτιθέμενοι στον σεβαστό καθηγητή Νίκο Μουζέλη, κατηγορώντας τον ότι ύπουλα χρησιμοποίησε το όνομα του Νίκου Ανδρουλάκη εμφανίζοντάς τον ότι είχε επισκεφτεί τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Και ο Μουζέλης φυσικά καμιά αναφορά δεν είχε κάνει στον Νίκο Ανδρουλάκη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, αφού ο άνθρωπος αναφερόταν στον συνεπώνυμό του πρόξενο της Ελλάδας στη Μαριούπολη. Είναι παγκοίνως γνωστό το ήθος και ο χαρακτήρας του Νίκου Μουζέλη. Στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ προφανώς νομίζουν ότι όλοι με αήθειες του Κυριάκου Μητσοτάκη και τις δικές τους δρουν πολιτικά! Αμ δε! Εδώ, ακόμη και ένα περιστατικό, που υπό λογικές συνθήκες θα προξενούσε γέλιο και θυμηδία κατάφεραν να μετατρέψουν σε όχημα αυτογελοιοποίησής τους.  

Η κολοφώνα της αήθειας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ βρίσκεται ότι είχε την ακραία αυθάδεια να διαρρεύσει με αφορμή τον Νίκο Μουζέλη σχόλιο των κύκλων του γραφείου τύπου του (ούτε κανονική ανακοίνωση δεν τόλμησαν να εκδώσουν, προφανώς γνωρίζοντας την αήθεια και μόνο προς χάριν φθηνών εντυπώσεων προχώρησαν σε διαρροές για να αποφύγουν την άμεση χρέωση σε βάρος τους της αδιαντροπιάς τους).

Ξέρετε τί λέει αυτό το σχόλιο του γραφείου τύπου; Αντιγράφω ένα απόσπασμα: «Έκπληξη όμως μας προξενεί, η σημερινή μυθιστορηματική επινόηση του κ. Μουζέλη ότι τάχα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, έχει επισκεφτεί τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ (!), δείχνοντας ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο. Άλλωστε προηγήθηκε η πολιτική καπηλεία και εργαλειοποίηση της μνήμης του Ανδρέα Παπανδρέου από τον κ. Τσίπρα, που συστηματικά τον απαξίωνε στο παρελθόν….»

Και παρακάτω: «Στεκόμαστε με αίσθημα ευθύνης στα εθνικά ζητήματα της χώρας και δεν παίρνουμε μέρος στο σκετσάκι που κάθε φορά στήνετε με τον κ. Μητσοτάκη, με μόνο στόχο να συγκρατήσετε του απογοητευμένους πρώην ψηφοφόρους σας, που κουράστηκαν να μετρούν τις αποτυχίες και των δυο σας».

Αμ ψηφίσανε μαζί με τον Μητσοτάκη τη βλαπτική για την Ελλάδα συμφωνία με τις ΗΠΑ, αμ σιωπήσανε για τις απαξιωτικές αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά του Ανδρέα Παπανδρέου, αμ στο τέλος φταίει ο ...ΣΥΡΙΖΑ για τη ψήφο και τον διασυρμό τους!

Η πολιτική αισχρότητα έχει όρια. Στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν ξέρω αν ποτέ θα μπορέσουνε να τα βρούνε. Κατρακύλα χωρίς τέλος…  

 

 

 

 

Τελευταία σχόλια

11.09 | 11:45

Αυτονόητα πράγματα που τόσο απλά και κατανοητά παρουσιάζονται. Ελπίζω κάποια στιγμή η πλειονότητα των Ελλήνων να το κατανοήσει.

08.05 | 07:46

Εξαιρετικό.

23.01 | 09:13

Mου αρεσε η αναλυση σου Χριστο

30.11 | 15:57

Ενδιαφέρουσα προσέγγιση στηριγμένη σε πραγματικά γεγονότα

Κοινοποίηση σελίδας