2 Μαϊ. 2022

Το δράμα και η ψηφοθηρική άγρα των πολιτών με όχημα τα τιμολόγια στην ενέργεια

Χρέος για το ηλεκτρικό:

Ρύθμιση ή εμπαιγμός;

Επειδή επίκειται καθ’ υπόσχεση Κυριάκου Μητσοτάκη κυβερνητική παρέμβαση για κάποια ρύθμιση στο εκρηκτικό πρόβλημα των τιμών στην ενέργεια, να είμαστε καθαροί: Οποιαδήποτε ρύθμιση τυχόν θα κάνει ο Κυριακος Μητσοτάκης που δεν θα περιλαμβάνει το συσσωρευμένο ως σήμερα χρεος των νοικοκυριών για τους λογαριασμούς στο ηλεκρικο ρευμα από τις ανατιμήσεις και μετά, είναι μη ανεκτή!

Θα πρόκειται για εμπαιγμό ολκής και για σκαστή περίπτωση ψηφοθηρικης αρπαχτής, εάν τυχόν ο πρωθυπουργός ανακοινώσει ελαφρύνσεις των τιμολογίων, που δεν θα συμπεριλαμβάνουν το ήδη συσωρευμένο χρέος, που καθυστερημένα και από την ίδια την κυβέρνηση αναγνωρίζεται ως επιδεχόμενο αναγκαίων αναπροσαρμογών, για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης.   

Το ελάχιστο απαιτούμενο είναι άμεση και δραστική μείωση των τιμολογίων, με ταυτόχρονη διαγραφή συσσωρευμένων οφειλών. Παράλληλα, επιβεβλημένη είναι νομοθετική τροποποίηση ακύρωσης των διαταξεων που προκάλεσαν το προβλημα, ιδιως υπό το φως της παραδοχής ότι με τον ρωσο-ουκρανικό πολεμο  το πρόβλημα των τιμών στην ενεργεια δεν είναι περιστασιακό αλλα μονιμότερης και ίσως μεσομακροπρόθεσμης διάρκειας και μάλιστα με τις παλινωδίες της αδύναμης ΕΕ να φαίνεται ολοένα και πιθανότερο ότι οι τιμές της ενέργειας θα κλιμακωθούν ακόμη περισσότερο και δεν θα υποχωρησουν στο άμεσο μέλλον.

Πρέπει να τονιστεί ότι είναι εξαιρετικά αφελής (αν δεν είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένη με τον σαφή αμερικανικό στόχο υποκατάστασης της ευρωπαϊκής ενεργειακής εξαρτησης από τη Ρωσία από αντίστοιχη εξάρτηση από τις ΗΠΑ σε πολύ υψηλότερες τιμές) και σε τελευταία ανάλυση πολιτικά επικίνδυνη η προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να εμφανίσει την απώλεια του ελεγχου στις τιμές ενεργειας ως απόρροια αποκλειστικά διεθνών πιέσεων. Ενώ αυταπόδεικτο είναι ότι μεγάλο μέρος  της έκρηξης των τιμων είναι  ελληνικής και νεοδημοκρατικης καταγωγής και πολύ πρόσφατα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ είχε την ευκαιρία απέκλεισε  την Ελλαδα από την ισπανική και πορτογαλική πρωτοβουλια εξαίρεσης των ανοδικών τιμών της ενέργειας στις 2 μεσογειακες χωρες τη ΕΕ (με προοδευτικές κυβερνήσεις, ειρήσθω εν παρόδω) από τις διεθνείς ανατιμητικές αυξήσεις.

Παράλληλα,  αυτονόητο είναι ότι οποιαδήποτε τυχόν παρέμβαση Κυριάκου Μητσοτάκη υπό το γελοίο μοτο «με εντολή του», αν  δεν περιλαμβάνει άμεση άρση των εντολων διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος (εκτος περιπτώσεων αποδεδειγμενα σκόπιμης αποφυγής της υποχρέωσης), θα είναι εξ ίσου απαράδεκτη.

Κοντός ψαλμός…    

 

 

 

 

Τελευταία σχόλια

11.09 | 11:45

Αυτονόητα πράγματα που τόσο απλά και κατανοητά παρουσιάζονται. Ελπίζω κάποια στιγμή η πλειονότητα των Ελλήνων να το κατανοήσει.

08.05 | 07:46

Εξαιρετικό.

23.01 | 09:13

Mου αρεσε η αναλυση σου Χριστο

30.11 | 15:57

Ενδιαφέρουσα προσέγγιση στηριγμένη σε πραγματικά γεγονότα

Κοινοποίηση σελίδας