8 Δεκ. 2020

Οι ενδείξεις του τέλους των ψεμάτων

Ο ναός του Ποσειδώνα

και το Ε9 του Τσίπρα

Η εξαιρετικά ταχεία αποδόμηση και διάψευση (και εδώ μιλάμε για το συλλογικά συνειδητό) του κλασσικού fake news ότι ο Τσίπρας μετακόμισε σε πολυτελή βίλα κοντά στο Σούνιο, αποδεικνύει ότι αυτή η πρακτική που χρησιμοποίησε και χρησιμοποιεί κατά κόρον το κυβερνητικό «σύστημα» Κυριάκου Μητσοτάκη, φτάνει στο τέλος της, τουλάχιστον ως κεντρικό μέσο παραγωγής πολιτικών εξελίξεων.

Θυμίζω ότι η παραπληροφόρηση ότι η κυβέρνηση Τσίπρα μας είχε βάλει σε 4ο μνημόνιο και ότι η ίδια κυβέρνηση είχε ανταλλάξει με τις Βρυξέλλες το όνομα «Μακεδονία» για να μην περικοπούν οι συντάξεις (και άλλα γνωστά σήμερα ψέματα), παρ’ ό, τι εδώ και καιρό αποκαλύφτηκαν απολύτως ως κοινά και συνειδητοποιημένα ψεύδη Μητσοτάκη και Γεννηματά, βαραίνοντας σήμερα στην αντιλαμβανόμενη από την κοινή γνώμη αξιοπιστία των δύο πολιτικών αρχηγών, έπαιξαν τότε σημαντικό ρόλο στην ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2019 με 6-7 μονάδες επί τοις εκατό από τη ΝΔ.       

Έχει μεγάλο ενδιαφέρον (ως επιβεβαιωτικό της πολιτικής κάλυψης που παρέχει η κυβέρνηση στην ψευδολόγο ενημέρωση) ότι για την πληροφοριακή «ενσάρκωση» αυτού του fake news περί μετακόμισης Τσίπρα στο Σούνιο επιστρατεύτηκε και ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, που φυσικά εκτέθηκε ανεπανόρθωτα (και δεν ήταν η πρώτη φορά -αλλά τούτη έχει ιδιαίτερη σημασία ως συμβολισμός μετάβασης σε άλλη πολιτική φάση).

Όπως μεγάλο ενδιαφέρον έχει ότι η γελοιοποίηση Πέτσα συνέπεσε και με τη δεύτερη πρωθυπουργική και κυβερνητική επικοινωνιακή πανωλεθρία, να ζητάει συγγνώμη μετά από 10 μέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη γαϊδουριά να βολτάρει χωρίς μάσκα στην Πάρνηθα και να συγχρωτίζεται με άλλους (όταν συλλαμβάνονται από τον Χρυσοχοΐδη -για υγειονομικούς, λέει, λόγους- δυάδες πολιτών που φορώντας μάσκα πήγαν να αφήσουν λουλούδια στο σημείο που μαρτύρησε ο Γρηγορόπουλος). Μια όψιμη συγγνώμη Μητσοτάκη, που συνιστά το κατεξευτελιστικό απόγειο για τον Πέτσα, που ως σήμερα εξηγούσε από την καθέδρα του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι ο αρχηγός του δεν υπέπεσε στο ατόπημα της (sic) «ανεμελιάς»-γαϊδουριάς, αλλά ότι απλά έκανε μια βόλτα όπως όλοι οι πολίτες (οι οποίοι, όμως,  αν συλλαμβάνονταν να κάνουν ό,τι και Κυριάκος Μητσοτάκης στην Πάρνηθα θα τους κόβονταν πρόστιμα εκατοντάδων ευρώ). Απορώ, κατόπιν αυτού, ποιά λογική αξιοπιστία φέρει ο Πέτσας  για να είναι εκπρόσωπος σοβαρής κυβέρνησης!...

Υπάρχει και ένα τρίτο σημείο σ’ αυτή την υπόθεση: Η παταγώδης αστοχία του κυβερνητικού σχεδίου να επιχειρηθεί πολιτική επίθεση κατά Τσίπρα μέσω της δήθεν μετακόμισης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Σούνιο, με την επίκληση των δηλώσεων του Ε9! Δηλαδή ένα σημείο στο οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει επί έτη ακάλυπτος και ανίκανος να προσκομίσει πειστικές εξηγήσεις για ακίνητο στο δικό του Ε9 (και που η αδυναμία του αυτή αποσιωπάται συστηματικά από την ίδια «μηχανή» παραπληροφόρησης, η οποία διακινεί το fake news περί μετακόμισης Τσίπρα στο Σούνιο). Η επιστράτευση του Ε9 από τον Πέτσα, είναι κορυφαία αστοχία. Δεν μπορώ καν να διανοηθώ ότι θα την επιστράτευε το Μέγαρο Μαξίμου και την αποδίδω σε πρωτοβουλία Πέτσα. Και πώς να παραμείνει ο δύστυχος Πέτσας στη θέση του μετά απ’ αυτό σε ενδεχόμενο ανασχηματισμό;…

Όμως, αν ο ίδιος ο εκπρόσωπος του κ. Μητσοτάκη κάνει τόσο σοβαρό επικοινωνιακό λάθος να ανακινεί άκων τόσο επιβαρυντικό για τη συλλογική αξιολόγηση του αρχηγού του στοιχείο, είτε απλά στην κυβέρνηση βρίσκονται σε πανικό, είτε ο πάντα καλοκουρεμένος κυβερνητικός εκπρόσωπος στο συνειδητό του καταγράφει και ανακαλεί στη μνήμη του μόνον εκείνα που βολεύουν την παράταξή του, απωθώντας από το πολιτικώς υπαρκτό πλαίσιο εντός του οποίου δρα την απολύτως πραγματική «ζαβολιά» Κυριάκου Μητσοτάκη με το Ε9 του. Κι αυτό, δηλαδή είτε η εκδοχή περί «κυβερνητικού πανικού» είτε η εκδοχή περί «πλασματικού πολιτικού περιβάλλοντος δράσης Πέτσα», είναι η απόλυτη απόδειξη ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι συν αυτώ, έχουν πλέον παγιδευτεί  στον κλοιό του μηχανισμού παραγωγής fake news, τον οποίο κατασκεύασαν για να πλήξουν τους πολιτικούς αντιπάλους τους και τώρα στρέφεται εναντίον τους.

Απ’ αυτά δεν απομένει παρά το αποτύπωμα των συνεπειών που έχουν παραχθεί στη χώρα, από την μαζική προσχώρηση μεγάλων ομάδων εκλογέων στην περίεργη αναδοχή ως δήθεν πραγματικών των fake news (ανάμεσα σε πολλά άλλα) σχετικά με την ανταλλαγή του ονόματος της Μακεδονίας και το 4ο μνημόνιο. Κι αυτό, παρ’ ό,τι εξαρχής είχε «πάρει φως» ότι επρόκειτο περί σκαστών ψεμάτων.

…αλλά αυτό είναι ατομική υπόθεση της αυτο-αξιολόγησης του κάθε πολίτη…    

 

 

 

 

Τελευταία σχόλια

11.09 | 11:45

Αυτονόητα πράγματα που τόσο απλά και κατανοητά παρουσιάζονται. Ελπίζω κάποια στιγμή η πλειονότητα των Ελλήνων να το κατανοήσει.

08.05 | 07:46

Εξαιρετικό.

23.01 | 09:13

Mου αρεσε η αναλυση σου Χριστο

30.11 | 15:57

Ενδιαφέρουσα προσέγγιση στηριγμένη σε πραγματικά γεγονότα

Κοινοποίηση σελίδας