13 Νοε. 2020

Προβοκάρισμα του εορτασμού του Πολυτεχνείου για ξεχαστούν οι ευθύνες για την πανδημία

Σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο διάσωσης

του καταρρέοντος Μητσοτάκη

Είναι οργανωμένη, προσχεδιασμένη, μεθοδευμένη και στημένη από τον ίδιον τον Κυριάκο Μητσοτάκη η προσπάθεια να προβοκαριστεί ο εορτασμός της επετείου για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, με σκοπό να αποπροσανατολιστεί η χαίνουσα δυσαρέσκεια των πολιτών για τις πράξεις και τις παραλείψεις του πρωθυπουργού, που έχουν προκαλέσει το δράμα της πανδημικής έκρηξης, την οποία όλοι μας ζούμε με αποτέλεσμα εκατοντάδες νεκρούς συμπολίτες μας.

Το σχέδιο, εκτός από τον βασικό σκοπό, που είναι η εργαλειοποίηση της επετείου της μεγάλης εξέγερσης κατά των δικτατόρων για να ξεπλυθεί  το κυβερνητικό όνειδος στους μοιραίους χειρισμούς κατά του κορονοϊού, έχει και έναν δευτερεύοντα αλλά εξ ίσου κρίσιμο στόχο: Να διασπάσει την αντιπολίτευση που στη Βουλή απομόνωσε τον εφιαλτικό πρωθυπουργό.

Πώς το κάνουνε; Με δύο τρόπους:

- Ο πρώτος είναι με την προσπάθεια (επανα)ρυμούλκησης του ΚΙΝΑΛ ξανά στα παραμητσοτακικά θολά νερά, που πλέει εδώ και πολύ καιρό, για να αποκρυβεί η πλήρης πολιτική απομόνωση του Μητσοτάκη στη Βουλή. Το ΚΙΝΑΛ καλείται να αποκρούσει τη χυδαία προσπάθεια δημοκρατικού αποπροσανατολισμού και να μην υποκύψει στις σειρήνες της αήθειας, που υπόσχονται εδώ και καιρό δημόσιες θέσεις σε ανθρώπους του, για να φτιασιδωθεί η εικόνα δήθεν ευρύτερης ανοχής στη χειρότερη και αυταρχικότερη κυβέρνηση από την εποχή της χούντας των συνταγματαρχών. Η πολιτικά θλιθερή υπερψήφιση από το ΚΙΝΑΛ του νόμου Χρυσοχοΐδη για την απαγόρευση των συγκεντρώσεων, στη βάση του οποίου κάνει σήμερα τις «μαγκιές» του ο «παρα-χουντικός» υπουργός και πρώην στέλεχός του, έχει σήμερα τη χρυσή ευκαιρία να παραγραφεί με τη συστράτευσή του στη δημοκρατική αντιπολίτευση κατά των ακραίων κυβερνητικών αυταρχισμών επ’ ευκαιρία του εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Αν δεν το κάνει, θα είναι σαν  να ψηφίζει για δεύτερη φορά τις χουντικές πρακτικές Μητσοτάκη-Χρυσοχοΐδη και ο καταλογισμός σε βάρος του θα είναι οριστικός και αμετάκλητος. Θα έχει οριστικά περάσει στο χώρο των πολιτικών δυνάμεων της δεξιάς.   

- Ο δεύτερος είναι με την απόπειρα να διασπαστεί η αριστερά και να εμφανιστεί ότι μόνο το ΚΚΕ καλεί στον εορτασμό για την επέτειο της εξέργερσης του Πολυτεχνείου, ενώ στη Βουλή ολοφάνερη ήταν ταυτόσημη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του ΜεΡΑ25, κατά των ανεπίτρεπτων και δημοκρατικά απολύτως ανοίκειων και συνεχιζόμενων τραμπουκισμών Μητσοτάκη-Χρυσοχοΐδη. Το ΚΚΕ καλείται αυτές τις κρίσιμες στιγμές να αποκρούσει την απόπειρα έντεχνης παγίδευσής του στο πολιτικά συντηρητικό αφήγημά του περί «μόνου κόμματος που αγωνίζεται για τον λαό» και να αποφύγει την αντικειμενική στήριξη που θα προσέφερε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, διασπώντας την ενωμένη αντιπολίτευση σε «πραγματικούς» και «μη πραγματικούς αγωνιστές». Αν το κάνει, εκόν-άκον θα εχει προσφέρει πολλά στη δεξιά και την  ακροδεξιά. Ήδη επίλεκτοι φιλομητσοτακικοί κονδυλοφόροι της γνωστής «λίστας» ξοδεύουν μελάνι για να θολώσουν τη σημασία της παλλαϊκής ενωμένης  δημοκρατικής αντιπολίτευσης και εντέχνως δείχνουν το ΚΚΕ ως το μόνο κόμμα ανυπακοής απέναντι στους αυταρχισμούς, ενώ είναι ολοφάνερο ότι κανένα κόμμα της αριστεράς δεν είναι διατεθειμένο να ανεχτεί τους χρυσοχοΐδισμούς και όλα θα προστρέξουν στον εορτασμό της μεγάλης δημοκρατικής επετείου, τηρουμένων απαρεγκλίτως των μέτρων υγειονομικής προστασίας που ισχύουν λόγω της πανδημίας.  

Το ύπουλο σχέδιο διάσωσης του καταρρέοντος Κυριάκου Μητσοτάκη, με εξαγορές και αποστασίες προσώπων της αντιπολίτευσης, που τόσο καλά ξέρει και ως «παράδοση της φαμίλιας» να οργανώνει ο πρωθυπουργός, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Η δημοκρατική παράταξη, οι προοδευτικοί πολίτες και η αριστερά οφείλουν να αποκρούσουν το χυδαίο σχέδιο. Και όλοι θα κριθούν από τη στάση τους, εδώ και τώρα!    

 

 

 

 

Τελευταία σχόλια

11.09 | 11:45

Αυτονόητα πράγματα που τόσο απλά και κατανοητά παρουσιάζονται. Ελπίζω κάποια στιγμή η πλειονότητα των Ελλήνων να το κατανοήσει.

08.05 | 07:46

Εξαιρετικό.

23.01 | 09:13

Mου αρεσε η αναλυση σου Χριστο

30.11 | 15:57

Ενδιαφέρουσα προσέγγιση στηριγμένη σε πραγματικά γεγονότα

Κοινοποίηση σελίδας