19 Οκτ. 2020

Τι σημαίνει η ήττα Ακιντζί

Κυπριακο: Δίκαια λύση

Διαβάζω με μεγάλο ενδιαφέρον τα σχόλια φίλων, μετά το δυσάρεστο για την κυπριακή υπόθεση αποτέλεσμα της κάλπης στα κατεχόμενα και την ήττα Ακιντζί.

Πολλά χαρακτηρίζονται από τον σημιτο-βενιζελικό εξυπνακισμό «εγώ σας τά ‘λεγα», για να βγει από το χρονοντούλαπο της ιστορίας και να επιστρέψει από την πίσω πόρτα στο προσκήνιο το σχέδιο Ανάν.

Και καλά, για το σχέδιο αυτό μπορεί καθένας να έχει άποψη και να λέει ό,τι θέλει, όμως επί του πολιτικώς πρακτέου εδώ έχουμε να κάνουμε με εκπεφρασμένη άποψη σε δημοψήφισμα των κυπρίων και επομένως δεν είναι νοητό να τίθεται εν αμφιβόλω σαφέστατη και πολιτικά απολύτως νομιμοποιημένη απόρριψη των όσων προέβλεπε το αλήστου μνήμης σχέδιο.

Και δεν θα τεθεί εν αμφιβόλω! Το κυπριακό είτε θα λυθεί με την Κύπρο ανεξάρτητη χώρα με ίσα δικαιώματα για όλους τους πολίτες της, και όχι προτεκτοράτο υπό διεθνή επιτήρηση, είτε θα παραμένει άλυτο!   

Οι γνωστές αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις των ίδιων κύκλων, αλλοίωσης της ετυμηγορίας των πολιτών (όπως επιχειρήθηκε να γίνει με το δημοψήφισμα του 2015, που ευτυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ άντεξε και υπηρέτησε με αποτέλεσμα την ρύθμιση του χρέους μας, που ως τότε ούτε να ακούσουν δεν ήθελαν οι ευρωπαίοι δανειστές μας), και όχι μόνο στην Ελλάδα (οι ίδιοι αμέσως μετά το δημοψήφισμα για το brexit τόλμησαν να ζητήσουν δεύτερο δημοψήφισμα κουρελιάζοντας τη θεσμική υπόσταση της βούλησης του βρετανικού λαού, αρέσει-δεν αρέσει αυτή ήταν), δεν θα περάσουν!

Το χρονοντούλαπο όπου έχει τοποθετηθεί το σχέδιο Ανάν δεν θα ξανανοίξει.        

Το δεύτερο στοιχείο που παρατηρώ είναι ότι για την ήττα Ακιντζί φταίει …η Κυπριακή Δημοκρατία! Πρόκειται για σοφιστείες ηττημένων και ιστορικά παραμερισμένων απόψεων. Και είναι τόσο αφελείς (ή προκατειλημμένοι) όσοι τα λένε αυτά, που παραβλέπουν το αυτονόητο: Λύση κόντρα στην Τουρκία, ιδίως σήμερα με ξαμολυμένο τον Ερντογάν σε κατά συρροή βάναυσες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε βάρος όλων των χωρών και των λαών που γειτονεύουν με τη χώρα-ταραξία της περιοχής, ποτέ δεν θα υπάρξει. Εκτός κι αν είναι λύση στα τουρκικά μέτρα, τα οποία προδήλως εφ’ όσον υιοθετηθούν παύουν να είναι λύση για τους ελληνοκύπριους.

Εγώ αντίθετα με αυτές τις απόψεις, έχω συνάγει ότι ακριβώς αυτή η αποφασιστικότητα του ελληνοκυπριακού λαού να μη συναινέσει σε «λύσεις» φαλκίδευσης της ανεξαρτησίας και της κυριαρχίας του για να ικανοποιηθεί ο απαράδεκτος τουρκικός επεκτατισμός, ήταν που έφερε την ευκαιρία Ακιντζί στον δρόμο μας! Και φυσικά, η ήττα Ακιντζί καμιά σχέση δεν έχει με τους ελληνοκύπριους και ούτως ή άλλως ήταν μια πολύ δύσκολη υπόθεση από τη στιγμή που ο Ερντογάν δεν ήθελε δίκαια λύση. Δεν μπορεί όλη ανεξαιρέτως η διεθνής κοινότητα και οι διεθνείς οργανισμοί να έχουν σαφώς διαφοροποιήσει τη στάση τους από την απαράδεκτη και παράνομη στρατιωτική εισβολή και κατοχή του κυπριακού εδάφους και τη δημιουργία του ψευδοκράτους, και κάποιοι τηλεβόες του μικρού αρχηγού των Ιμίων και της Μαδρίτης να τολμάνε να μιλάνε για ευθύνες των ελληνοκυπρίων.  

Φυσικά και έχουν τεράστιες ευθύνες οι ελληνοκύπριοι και η Ελλάδα. Οι αστοχίες και οι εθνικισμοί τους υπήρξαν το εύφορο έδαφος για τον Αττίλα! Όμως, ως εκεί! Το κυπριακό στη σημερινή του διάσταση παραμένει άλυτο ένεκα των τυχοδωκτικών τουρκικών μαξιμαλισμών και φυσικά δίκαια λύση του δεν μπορεί να προκύψει από την υιοθέτηση όσων ζητάει ένας έξαλλος και σε κραυγαλέο εθνικιστικό οίστρο Ερντογάν.

Είναι τουλάχιστον προσβολή στην λογική μας να γίνεται από πολίτες τούτης της χώρας  λόγος για ελληνικούς μαξιμαλισμούς και η τουρκική επιθετικότητα για κάποιον παράδοξο λόγο να εξαφανίζεται από τη σημερινή εξίσωση της αποσταθεροποίησης στην Κύπρο, το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.

Γι’ αυτό και η δυσάρεστη για δίκαια λύση του κυπριακού ήττα Ακιντζί, δεν είναι το τέλος του δρόμου, ούτε οδηγεί νομοτελειακά σε διχοτόμηση, όπως με νέες σοφιστείες προσπαθούν να εμφανίσουν οι «σημιτό-βλαχοι». Με υπομονή, επιμονή, σταθερή προσήλωση στο διεθνές δίκαιο και τα αναφαίρετα δικαιώματα όλων των κυπρίων σε μια ανεξάρτητη και κυρίαρχη χώρα με ίσους όλους τους πολίτες της, θα αντιμετωπίσουμε τον τουρκικό επεκτατισμό και θα δημιουργήσουμε  τις νέες ευκαιρίες μας. 

 

 

 

 

Τελευταία σχόλια

11.09 | 11:45

Αυτονόητα πράγματα που τόσο απλά και κατανοητά παρουσιάζονται. Ελπίζω κάποια στιγμή η πλειονότητα των Ελλήνων να το κατανοήσει.

08.05 | 07:46

Εξαιρετικό.

23.01 | 09:13

Mου αρεσε η αναλυση σου Χριστο

30.11 | 15:57

Ενδιαφέρουσα προσέγγιση στηριγμένη σε πραγματικά γεγονότα

Κοινοποίηση σελίδας