18 Οκτ. 2020

Πιάσαμε πάτο

Αυτό δεν είναι δημοκρατία…

Η εικόνα 14χρονων παιδιών σε προσωρινή αναστολή της ελευθερίας τους και υπό την επίβλεψη των ΜΑΤ, είναι μια απολύτως οριακή στιγμή για την ελληνική δημοκρατία! Συνιστά αντεστραμμένο αλλά πανομοιότυπων πολιτικών μηνυμάτων σημερινό είδωλο της εικόνας των ένστολων παιδιών της ΕΟΝ του δικτάτορα Μεταξά και των επίσης ένστολων αλκίμων της χούντας των συνταγματαρχών. Με ίδια πρακτικά αποτελέσματα σε ό,τι αφορά την ένθεση της άγουρης νεολαίας στο στόχαστρο της ελληνικής ακροδεξιάς. Τότε των δικτατόρων και σήμερα των συγκεκαλυμμένων εκτροπών της κυβέρνησης. Τότε με επιστράτευση των παιδιών, σήμερα με αποστέρηση του θεμελιώδους δικαιώματός τους να δοκιμάζουν δημόσιες συμπεριφορές (δηλαδή πολιτικές δραστηριότητες) στο πλαίσιο μιας δημοκρατικής πολιτείας, που όχι μόνο οφείλει αλλά και υποχρεούται να προτρέπει τη νεολαία σε πολιτικές ματιές στον δημόσιο βίο μας.

Τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα από το σοκ που λογικά αισθάνεται κάθε πολίτης με στοιχειώδη επαφή με τα δημοκρατικά ιδεώδη, για δύο πρόσθετους λόγους:

- Ο πρώτος λόγος είναι ότι οι ντροπιαστικές για την ελληνική δημοκρατία εικόνες προέκυψαν από περιστατικό μαθητικής διαδήλωσης εξ αφορμής της κατάστασης στα σχολεία μας. Δηλαδή δεν ήταν μια τυχαία συνάθροιση ατόμων αυτής της ηλικίας για οποιονδήποτε άλλον λόγο θα μπορούσε να εικάζεται ότι τυχόν θα εξέτρεπε τους εικονιζόμενους μαθητές σε βίαιες εκδηλώσεις. Διαδήλωση με αντικείμενο στα σχολεία ήταν!  

- Ο δεύτερος λόγος ήταν ότι παράλληλα με το περιστατικό της θλιβερής φωτογραφίας αστυνομικά όργανα (κατόπιν εισαγγελικής εντολής, όπως δικαιολογήθηκαν) ζήτησαν από τους γονείς των σύγχρονων «τεντιμπόιδων» να γίνουν δηλωσίες! Δηλαδή να υπογράψουν πρώην υπεύθυνες δηλώσεις του Ν. 105 ότι συμφωνούν ή διαφωνούν με τα παιδιά τους! Τώρα, από ποιά άραγε διάταξη αρύεται δικαίωμα της αστυνομίας να ελέγχει τον ενδοοικογενειακό διάλογο παιδιών-γονέων, μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα θα μπορούσαν να αναζητηθούν αναλογίες.

Μ’ ολ’ αυτά, το πιο επικίνδυνο είναι ότι παράγονται αυτούσιες ομοιότητες και καθίσταται πασιφανές το ενδεχόμενο επανάληψης του κλίματος της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου, πολλά χρόνια μετά εκείνα τα τραγικά περιστατικά. Ακροδεξιά δεν είναι μόνον η Χρυσή Αυγή. Είναι τόσο πολλά περισσότερα και τόσο πολλοί περισσότεροι. Και ακριβώς τις ίδιες μέρες που η συντεταγμένη ελληνική πολιτεία αποφαίνεται με τα αρμόδια δικαιοδοτικά οργανά της ότι σε μια πούρα ακροδεξιά, εκείνη των νεοναζιστών και της Χρυσής Αυγής, προσήκει ο καταλογισμός της εγκληματικής οργάνωσης, ταυτόχρονα έρχονται στο φως οι εικόνες των υπό ματαζίδικη επίβλεψη μαθητών!             

Τυχαίο; Δεν νομίζω!

Αφήνω τις ανεκδιήγητες αναφορές «δημοκρατικών» πολιτών, που προσπαθούν -φυσικά ατυχέστατα- να δικαιολογήσουν τον ολοφάνερα αντιδημοκρατικό οίστρο κρατικών οργάνων, των αστυνομικών εν προκειμένω, επειδή, λέει, τα παιδιά έχουν υποκινηθεί! Όσοι τα λένε αυτά έχουν άραγε στοιχειώδη επαφή με τους σημερινούς 15αρηδες; Κι ακόμη περισσότερο: Οι ίδιοι ήταν ποτέ στη ζωή τους 15άρηδες; Ή μήπως γηραλέες απόψεις είχαν ενσταλαγμένες στο DNA τους εκ λίκνου;

Για να δεις πόσο μοιάζεις με το τέρας δεν αρκεί να το καταγγέλλεις. Πρέπει να ψάχνεις να δεις την όψη του αλλά και το σε τί πιστεύει. Μόνον έτσι θα ξέρεις τι δεν πρέπει ποτέ να γίνεις…

 

 

 

 

Τελευταία σχόλια

11.09 | 11:45

Αυτονόητα πράγματα που τόσο απλά και κατανοητά παρουσιάζονται. Ελπίζω κάποια στιγμή η πλειονότητα των Ελλήνων να το κατανοήσει.

08.05 | 07:46

Εξαιρετικό.

23.01 | 09:13

Mου αρεσε η αναλυση σου Χριστο

30.11 | 15:57

Ενδιαφέρουσα προσέγγιση στηριγμένη σε πραγματικά γεγονότα

Κοινοποίηση σελίδας