21 Ιουλ. 2020

Ο ανεπαρκέστερος στην ιστορία Έλληνας πρωθυπουργός αυτο-επιβεβαιώνεται

Σύνοδος κορυφής: Ζημία 38 δισ.

για την Ελλάδα

από τη διαπραγμάτευση Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πήγε στη διαπραγμάτευση έχοντας ήδη ως προτεινόμενη πρόβλεψη να λαμβάνει από το Ταμείο Ανάκαμψης 32 δισ. (27 σε επιδοτήσεις και 5 σε δάνεια -όχι από τον ESM, αλλά έκτακτα δάνεια στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης).

Σήμερα μετά τη διαπραγμάτευση των 110 ωρών και την -ευτυχώς- συμφωνία (κι ας είναι πολύ χειρότερη της αρχικής πρότασης της Κομισιόν) βγηκε σε συνέντευξη και διέπραξε μία από τις μεγαλύτερες απάτες στην ελληνική πολιτική ιστορία: Πανηγύρισε ότι η Ελλάδα θα λάβει 70 δισ.!!!

Βεβαίως, εντέχνως έβαλε μαζί με τις πιστώσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης και τη συνολική αναλογία του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού 2021-2027 για την Ελλάδα για να τα βγάλει …70 δισ.!

Τι δεν είπε:

-Ότι από τη διαπραγμάτευση στην οποία εκείνος εκπροσώπησε τη χώρα μας, η Ελλάδα θα λάβει περίπου 30 δισ. λιγότερα, από εκείνα που προβλεπόταν ως χθες να λαμβάνει στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού 2021-2027,

-Ότι για την Ελλάδα (και την ευρωζώνη) αυτό που προέχει είναι το Ταμείο Ανάκαμψης, γιατί απ’ αυτό κρίνεται η προσπάθεια να ξανασηκωθούμε μετά την πανδημία. Προϋπολογισμός της ΕΕ θα υπήρχε ούτως ή άλλως και πιστώσεις από τον προϋπολογισμό αυτόν θα υπήρχαν ούτως ή άλλως! Και φυσικά, δεν ήταν εκείνος που έφερε αυτά τα λεφτά, όπως ηλιθίως προσπάθησε να εμφανίσει! 

-Ότι τη διαπραγμάτευση στην οποία εκείνος εκπροσώπησε τη χώρα μας, ενώ όταν πήγε στη σύνοδο η Ελλάδα προβλεπόταν στην πρόταση να λαμβάνει 27 δισ. σε επιδοτήσεις, τελικά στην απόφαση προβλέπεται να λάβει 19 δισ., δηλαδή 8 δισ. λιγότερα,

-Ότι η βλακώδης θριαμβολογία του ότι δήθεν εκείνος πέτυχε να μη μειωθούν οι πόροι για τους Έλληνες αγρότες από την ΚΑΠ, ήταν αποφασισμένη εδώ και μήνες, αφού η ΕΕ έχει στις επιλέξιμες για προνομιακή στήριξη δαπάνες την επόμενη περίοδο την ευρωπαϊκή γεωργία,

-Ότι από τη διαπραγμάτευση στην οποία εκείνος εκπροσώπησε τη χώρα μας, για να μη φανεί η ζημία που προκάλεσε, συσκότισε  ότι ενώ στην αρχική πρόταση της Κομισιόν για την Ελλάδα προβλεπόταν να λάβουμε 27 δισ. επιδοτήσεις + 5 δισ. δάνεια (όχι δάνεια από τον ΕSΜ), τελικά η απόφαση προβλέπει η Ελλάδα να λάβει μόνο 19 δισ. επιδοτήσεις και για να «ξαναβγούν» τα 32 δισ. που είχαμε λαμβάνειν και να μη φανεί η ζημιά αναγκάστηκε να προσθέσει και τα δάνεια από τον ESM (που, επαναλαμβάνω, παραχωρούνται με σκληρούς μνημονιακούς όρους εποπτείας),

-Ότι από το παραπάνω προκύπτει η ανοιχτή ομολογία Κυριάκου Μητσοτάκη ότι ο ίδιος συναίνεσε ο δανεισμός της Ελλάδας από την ΕΕ να γίνει με τις ευρωπαϊκές διαδικασίες ECCL, που είναι ακριβώς το ίδιο με το μνημόνια που είχαμε ως το 2018 και από τα οποία μας έβγαλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ,

-Ότι από τη διαπραγμάτευση στην οποία εκείνος εκπροσώπησε τη χώρα μας, για τις τουρκικές προκλήσεις σε βαρος της Ελλάδας και της Κύπρου, όχι μόνο έκτακτη σύνοδος της ΕΕ δεν θα γίνει, αλλά μόνον τον ερχόμενο Σεπτέμβριο …θα ξανασυζητηθεί το θέμα! Κι αυτό λίγες μέρες μετά τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί! Κι αυτό, ενώ όλον τον Αύγουστο η Τουρκία έχει επισήμως ανακοινώσει ότι θα διεξάγει παράνομες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ! Όλο κι όλο που θα γίνει στο σημείο αυτό είναι να βγάλει η ΕΕ μια ακόμη από τις γνωστές νερόβραστες ανακοινώσεις για να προειδοποιήσει την Τουρκία, με τις οποίες στην Άγκυρα γελάνε ακατάπαυστα, επειδή ακριβώς δεν παράγουν ΚΑΝΕΝΑ αποτέλεσμα. Μιλάμε για πρωτοφανή ήττα στα μείζονα συμφέροντα της Ελλάδας και της Κύπρου! Μόνο ένας Μητσοτάκης θα μπορούσε να προκαλέσει τόσο μεγάλη ζημία στα μείζονα συμφέροντα της χώρας, κι από πάνω να έχει το θράσος να θριαμβολογεί!

Γενικά, στη διαπραγμάτευση αυτή ο Κυριάκος Μητσοτάκης από εκείνα που είχε να λαμβάνει η χώρα μας όταν πήγε στη σύνοδο κορυφής και κατά την αρχική πρόταση της κομισιόν, έχασε 30 δισ. για την Ελλάδα από τον προϋπολογισμό 2021-2027 + 8 δισ. για την Ελλάδα από επιδοτήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης!!! Σε μία μόνο διαπραγμάτευση!!! Ζημία 38 δισ.!!! Και έχει το θράσος να πανηγυρίζει!!!    

Αλλά τί τα θέλετε, τί τα γυρεύετε! Και ο Σαμαράς ως πρωθυπουργός θριαμβολόγησε ότι έφερε τότε στην Ελλάδα και μάλιστα ολόκληρα 167 δισ.!!! Και η συνέχεια είναι γνωστή σ’ όλους!  

 

 

 

 

Τελευταία σχόλια

11.09 | 11:45

Αυτονόητα πράγματα που τόσο απλά και κατανοητά παρουσιάζονται. Ελπίζω κάποια στιγμή η πλειονότητα των Ελλήνων να το κατανοήσει.

08.05 | 07:46

Εξαιρετικό.

23.01 | 09:13

Mου αρεσε η αναλυση σου Χριστο

30.11 | 15:57

Ενδιαφέρουσα προσέγγιση στηριγμένη σε πραγματικά γεγονότα

Κοινοποίηση σελίδας